Alarmni sistemi

Ajax LightSwitch – kontrola osvetljenja, udobnost i sigurnost na dodir

AJAX LIGHTSWITCH pametni prekidač

Ajax LightSwitch je krenuo sa prodajom. Kompanija je ove nedelje najavila da je masovna proizvodnja njihovog pametnog prekidača počela, da su već počeli sa snabdevanjem svojih distributera širom sveta i da će od 1. Februara biti dostupni krajnjim korisnicima. 

 

Od 1. Februara će korisnicima biti dostupni:

  1. LightCore releji ( jednopolni, dvopolni, naizmenični )
  2. Ramovi za montažu 2, tri ili 4 prekidača
  3. SoloButton, Side Button i CenterButton poklopci u BELOJ i CRNOJ boji. Početak prodaje poklopaca u ostalim bojama se očekuje u prvoj četvrtini 2023. godine.

Za one koji do sada nisu znali, Ajax LightSwitch je pametni prekidač svetla koji kombinuje profesionalnu bezbednosnu tehnologiju i najbolje korisničko iskustvo u klasi. LightSwitch ima veliki panel osetljiv na dodir koji reaguje na dodir ili beskontaktnu aktivaciju — dovoljno je da ruku stavite najmanje 15 mm blizu uređaja i svetlo se pali. Zahvaljujući mekom LED pozadinskom osvetljenju, to je lako raditi čak i u mraku.

Uz LightSwitch, korisnici bezbednosnog sistema mogu da kontrolišu širok spektar uređaja za osvetljenje, kako na licu mesta, tako i sa daljine, preko Ajax aplikacija. Scenariji automatizacije omogućavaju uključivanje svetla po rasporedu prilikom deaktiviranja bezbednosnog sistema ili alarmom kako bi se uljezi bolje videli i odvratili. Takođe, možete da konfigurišete sistem tako da aktivacija jednog prekidača pokreće sve prekidače na licu mesta. Tako se jednim potezom gase svetla u celom objektu.

Iz perspektive instalacije, LightSwitch je uređaj u potpunosti bez problema i poteškoća prilikom instalacije. Ima standardne dimenzije evropskih prekidača, ne zahteva neutralnu žicu i ima zamenljive prednje ploče, dostupne u osam boja. 

AJAX LIGHTSWITCH pametni prekidač

LightSwitch je dizajniran imajući na umu korisnika. Znajući da nema ništa dosadnije od senzora koji ne reaguje, programeri su radili više od godinu dana kako bi ceo panel prekidača reagovao na svaki dodir.  Štaviše, dovoljno je samo staviti ruku, lakat, koleno ili bilo koji deo tela blizu LightSwitch-a — i on će reagovati. 

Mehanička povratna informacija LightSwitch-a i zvuk klika izazivaju pozitivne emocije, a korisnik jasno razume da se dodir desio. Meko LED pozadinsko osvetljenje ne zaslepljuje i ne ometa san, a korisnici će videti prekidač i noću.

LightSwitch je pametni prekidač koji se sastoji od mehanizma jezgra, providnog okvira i prednjeg panela u boji.  U dizajnu enterijera, boja igra značajnu ulogu tako da LightSwitch može biti različitih boja. Odaberite bilo koju od 8 dostupnih boja: white, fog, grey, graphite, ivory, oyster, olive ili black. Bez brige o novoj boji zida nakon renoviranja — promena prednjeg panela traje nekoliko sekundi.

Dizajn je ključni deo LightSwitch-a. Prozirni okvir može imati do 4 mesta, a okvir je ispunjen jezgrom i prednjim panelima u skladu sa dizajnom enterijera. Postoje različite varijacije prednjeg panela: centralna dugmad i bočna dugmad. Zahvaljujući tome, okvir ispunjen prekidačima izgleda besprekorno i estetski kada se sklopi.

AJAX LIGHTSWITCH pametni prekidač

Za razliku od većine rešenja za pametne kuće, LightSvitch je deo Ajax bezbednosnog sistema. To znači da će prekidač, u svakom slučaju, obaviti posao. LightSwitch se kontroliše preko Jeweller radio protokola, modifikovanog za kućnu automatizaciju. Protokol karakteriše skakanje frekvencije i garantovani sistem isporuke; stalno prati kvalitet komunikacije i ima najbolji domet na svetu. Mnogo je pouzdaniji od uobičajenih tehnologija za automatizaciju, kao što su Z-Wave, ZigBee ili Wi-Fi.

„Mozak“ sistema ili centrala— Ajax Hub — radi na OS Malevich, operativnom sistemu u realnom vremenu. Ne zaostaje i ne zamrzava se; odmah se učitava i izvršava sve radnje. Potrebno je manje od sekunde od dodira na pametnom telefonu do uključivanja svetla. Scenario se takođe izvršava za manje od sekunde. LightSwitch je kompatibilan sa Hub Hybrid, Hub Plus i novijim centralama— što znači da komunikacija sa spoljnim svetom obezbeđuje najmanje dva kanala komunikacije. Stoga, čak i ako se Ethernet veza izgubi, svetlo se uvek može kontrolisati telefona i SIM kartice.

AJAX LIGHTSWITCH pametni prekidač

Uz sve gore navedeno, pametni telefon sa Ajax aplikacijom postaje vrhunski daljinski upravljač za osvetljenje. Korisnici mogu da isključe svetla u pokretu kada napuste kancelariju ili da uključe svetla bilo gde u kući kada leže na kauču. Da ne spominjemo jednostavan tajmer (od 1 sekunde do 2 sata), LightSwitch može da se isključi i sam. A Ajax scenariji automatizacije podižu osvetljenje na drugi nivo.

Ajax LightSwitch može aktivirati bilo koji Ajax uređaj za automatizaciju: Relay, WallSwitch ili Socket. Drugim rečima, raznovrsnost aplikacija je neograničena. Isključite svetla kada idete u krevet i automatski zatvorite roletne. Uključite svetla kada se vratite kući i automatski pokrenite ovlaživač vazduha. Isključite sva svetla kada izađete iz kancelarije i ona će se automatski uključiti ako se upali alarm za upad. Ili samo postavite sopstveni raspored.

Korisnik zna sve što se dešava na licu mesta iz trenutnih obaveštenja na telefonu.

SoloButton poklopac za jednopolni/naizmenični prekidač

Original price was: 1,656.00rsd.Current price is: 1,490.00rsd.
Brands:

SoloButton poklopac za dvopolni prekidač

Original price was: 1,872.00rsd.Current price is: 1,680.00rsd.
Brands:

SideButton bočni poklopac za jednopolni/naizmenični prekidač

Original price was: 1,584.00rsd.Current price is: 1,420.00rsd.
Brands:

SideButton bočni poklopac za dvopolni prekidač

Original price was: 1,728.00rsd.Current price is: 1,550.00rsd.
Brands:

CenterButton centralni poklopac za jednopolni/naizmenični prekidač

Original price was: 1,872.00rsd.Current price is: 1,680.00rsd.
Brands:

CenterButton centralni poklopac za dvopolni prekidač

Original price was: 2,016.00rsd.Current price is: 1,810.00rsd.
Brands: