Alarmni sistemi

AJAX HUB 2 Plus – alarmna centrala nove generacije

AJAX HUB 2 Plus

Istorijski gledano, alarmni sistemi su se koristili iz jednog jedinog razloga: da signaliziraju alarm nakon što „uljez“ uđe u štićeni objekat/prostor. Mnogo toga povezano je sa ograničenjima u alarmnim sistemima, zajedno sa nedostatkom fleksibilne infrastrukture. Međutim, današnja savremena tehnologija kojas ekoristi kod alaramnih sistema nudi brojne dodatne pogodnosti, omogućavajući krajnjim korisnicima da uživaju u dodatoj vrednosti i većoj pogodnosti svojih sistema, što poboljšava povraćaj ulaganja.

Kao i mnogi bezbednosni sistemi, otkrivanje provalinka funkcioniše  tako što se na lokaciji objekata kji se štiti prikuplja ogroman niz podataka o statusu u stvarnom vremenu. Savremena rešenja nude visok nivou obrade i skladištenja podataka, što omogućava pametniji pristup. Iako ovi sistemi i dalje nude visok stepen kritične zaštite od pretnji kao što je upad, oni takođe mogu da pružeobaveštenja ako se dogode drugi događaji, poput požara, poplave…

Ajax Systems razvija i proizvodi profesionalnu sigurnosnu opremu. Njihova linija proizvoda uključuje više od 36 uređaja za zaštitu unutrašnjih i spoljašnjih prostorija. Asortiman sadrži detektore pokreta, požara i curenja / poplave, kao i kontrolne table (HUB), proširitelje dometa, tastature, pametne utičnice, releje i panik tastere. Postoje i uređaji za detekciju koji u sebi imaju ugrađenu kameru za foto verifikaciju događaja.

U središtu Ajax sistema je centrala odnosno HUB, a najnapredniji model je Hub 2 Plus. Dizajniran je za zaštitu bilo koje vrste prostorija od provale, požara i poplave. Ako se dogodi neki događaj, Hub 2 Plus odmah aktivira sirene, obaveštava korisnike putem mobilne aplikacije (uključujući foto verifikaciju incidenta) i prenosi informacije o alarmu u ARC (centar za prijem alarma).

Ajax Hub 2 Plus koristi četiri komunikaciona kanala i podržava upotrebu 4G LTE. Ovaj pristup omogućava korisnicima da povežu hUB sa dva odvojena Internet provajdera preko Etherneta i Wi-Fi, a istovremeno imaju na raspolaganju dve mobilne usluge za rezervne kopije u slučaju da dođe do greške u komunikaciji. Prebacivanje između kanala odvija se neprimetno, za nekoliko sekundi.

Ajax Hub 2 Plus modeli koriste dve zaštićene tehnologije zasnovane na radio tehnologiji:

  • Jeweller, obezbeđuje dvosmernu komunikaciju između centrale odnosno HUB-a i uređaja koji se nalaze na terenu, sa operativnim dometom do 2km, zavisno od uslova na lokaciji. Preneti podaci su enkriptovani i mogu dostaviti signal alarma za manje od 0,15 sekundi.
  • Wings, inovativan radio protokol razvijen za brzi prenos vizuelnih podataka. Koristi namensku antenu Hub 2 Plus za poboljšanje pouzdanosti, a integrisani algoritmi osiguravaju isporuku snimaka verifikacije u roku od devet sekundi od alarma. Serija slika može se poslati ARC-u nakon alarma, ali treće strane ne mogu tražiti slike iz HUB-a, čime se dodatno štiti privatnost korisnika.

Oprema Ajax ocenjena je sa Grade 2 EN 50131 ocenom, a poseduje i standard zaštite od požara EN 14604. 2020. godine sistem je takođe postao usklađen sa standardom PD 6662: 2017. Hub 2 Plus radi pomoću sopstvenog, sigurnog operativnog sistema dizajniranog posebno za bezbednosne aplikacije. Sistemom se može upravljati putem mobilne aplikacije, a push obaveštenja osiguravaju da korisnici budu upoznati sa statusom sistema. Ajax takođe koristi podsetnike za geolokaciju koji pomažu u održavanju sistema naoružanim.

Ajax Hub 2 Plus podržava širok spektar perifernih uređaja, uključujući bežične utičnice plug-and-play, releje slabe struje i napajanja. Oni omogućavaju kontrolu električnih uređaja ili svetla putem mobilne aplikacije. Moguće je konfigurisati sistem za automatsko upravljanje situacijama, kao što je automatsko isključivanje vode ako se otkrije curenje, isključivanje napajanja u slučaju požara, konfigurisanje simulacije aktivnosti u kući kada prostorija nije zauzeta itd.

Related Posts

Оставите одговор