Alarmni sistemi

Ajax Comfort Zone – predstavljeni novi uređaji

11. oktobra, Ajax Systems je sve iznenadio otkrivanjem neočekivane linije proizvoda. Imajući superiornu bezbednosnu tehnologiju, kompanija je videla nove izazove i priliku da isporuči uređaje koji svojim sistemima dodaju dimenziju udobnosti. Filozofija udobnosti proširila se na softver, poslovne aktivnosti i svakodnevni rad sa partnerima. Predstavljeno je nova PRO Desktop 3.4 aplikacija, kao i novi proizvodi od kojih izdvajamo:

LifeQuality monitoring kvaliteta vazduha

LifeQuality je profesionalni monitor kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru, koji meri CO2, temperaturu i nivoe vlažnosti. Ajax je video priliku da kombinuje sigurnost i udobnost u profesionalnom uređaju o kvalitetu života. Prepun švajcarskih i švedskih senzora koji se koriste u medicinskoj opremi, LifeQuality pruža najpouzdanije podatke. Takođe postoji nešto novo za Ajax interfejse — grafikoni u aplikaciji. Korisnici vide trenutne indikatore, mogu da vide istoriju za nekoliko dana, nedelju, mesec, godinu i razumeju dinamiku kvaliteta vazduha. Svetlosni indikator trenutno izveštava o nivou CO2 kada dodirnete Ajax logo. Svetli žuto, crveno ili ljubičasto ako koncentracija ugljen-dioksida prelazi dozvoljenu normu.

Sa LifeQuality, Ajax relejima i pametnim utikačima, profesionalni instalater može lako da napravi automatski sistem kontrole klime. Na primer, sam sistem će uključiti ventilaciju kada se prekorači postavljeni prag CO2, ili grejalice kada temperatura padne ispod zadate vrednosti, ili ovlaživač kada nivo vlažnosti ne odgovara prijatnom nivou.

Kontrola rasvete sa LightSwitch

LightSwitch ima veliki panel osetljiv na dodir koji reaguje na dodir ili beskontaktnu aktivaciju — dovoljno je staviti ruku najmanje 15 mm blizu uređaja i svetlo se pali. Zahvaljujući mekom LED pozadinskom osvetljenju, to je lako raditi čak i u mraku. Zvuk i vibracija LightSwitch-a izazivaju pozitivne emocije, donoseći tako poznat osećaj mehaničkog prekidača.

Sa LightSwitch-om, korisnici sistema mogu da kontrolišu širok spektar uređaja za osvetljenje, kako na licu mesta, tako i sa daljine, preko Ajax aplikacija. Scenariji automatizacije omogućavaju uključivanje svetla po rasporedu, pri aktiviranju noćnog režima, pri deaktiviranju bezbednosnog sistema ili alarmom kako bi se uljezi bolje videli i odvratili. Takođe, možete da konfigurišete sistem tako da aktivacija jednog prekidača pokreće sve prekidače na licu mesta. Tako se jednim potezom gase svetla u celom objektu.

Iz perspektive instalacije, LightSwitch je uređaj se u potpunosti montira bez problema.. Ima standardne dimenzije evropskih prekidača, ne zahteva neutralnu žicu i ima zamenljive prednje ploče, dostupne u osam boja.

Linija proizvoda takođe uključuje jednostruke, dvostruke i dvosmerne modele i ramove različitih veličina.

WaterStop za sprečavanje poplave

Ajax Systems je  predstavio i WaterStop, ventil za zatvaranje vode sa daljinskim upravljanjem. Pomaže u izgradnji potpuno automatizovanog sistema za sprečavanje curenja sa pouzdanošću profesionalne bezbednosne tehnologije. Uređaj se sastoji od kvalitetnog Bonomi ventila i snažnog električnog aktuatora koji automatski isključuje vodu, komandom iz Ajax aplikacije ili pritiskom na dugme na licu mesta.

Kao deo Ajax bezbednosnog sistema, WaterStop je usvojio sve prepoznatljive tehnologije dokazane vremenom. Pogon radi na baterije do 3 godine dok je u stanju da isključi vodu za nekoliko sekundi. Komandu da se to uradi isporučuje radio protokol Jeweler koji ima domet komunikacije do 1100 metara i karakteriše šifrovanje, skakanje frekvencije i detekcija ometanja.

Unapređeni FireProtect 2

FireProtect 2 nije samo jedan uređaj već  čitav niz detektora koji pružaju potpuno novi nivo tehnologije u zaštiti od požara u stambenim objektima. Ajax je razvio patentiranu dimnu komoru koja je na kraju otporna na prašinu i neprobojna za insekte. To znači da nema potrebe da ga redovno čistite. Ispod haube, detektor ima optički senzor dvostrukog spektra koji može razlikovati dim od vodene pare.

Drugi senzor u detektoru je termistor. Brzo razlikuje temperaturni skok, što daje značajnu prednost kada sintetički materijali sagorevaju. Predstavljena je i proširena verzija detektora sa dodatnim senzorom ugljen monoksida. Oba detektora imaju verzije sa zamenljivim ili zapečaćenim baterijama. Uređaj radi do 7 godina sa zamenljivom baterijom i najmanje 10 godina sa zapečaćenom.

Ajax je razvio i zasebne verzije bez dimne komore, u nešto manjem kućištu. Različite verzije: sa senzorom temperature, sa senzorom ugljen monoksida i sa oba ova senzora.

Svi predstavljeni uređaji će biti dostupni u Q4 2022. godine. Pratite nas za više novosti i detalja o gore navedenim detektorima.