Alarmni sistemi

Kako odabrati pravi alarmni sistem za vaš dom ili posao?

Kako odabrati pravi alarmni sistem za vaš dom ili posao?

Odlični alarmni sistemi moraju biti visoko pouzdani, jednostavni za instalaciju i upotrebu i, pre svega, sposobni da obezbede bezbednosna upozorenja u realnom vremenu – sa minimalnim lažnim alarmima.

Svako ko želi da poboljša bezbednost svog doma, kanecelarije, biznisa suočava se sa velikim i zbunjujućim nizom brendova i proizvođača koji nude alarmne sisteme. Postoje bukvalno stotine, ako ne i hiljade, kućnih alarmnih sistema i poslovnih alarmnih sistema  koje možete da izabrete, ali odabir proizvoda koji zadovoljavaju specifične potrebe lokacije zahtevaju dubinsko razumevanje karakteristika proizvoda, zahteva za integraciju i stalno praćenje i održavanje.

6 faktora koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine alarmnog sistema

Da bismo pomogli vlasnicima kuća, vlasnicima preduzeća i menadžerima da odaberu najbolje alarmne sisteme za svoje potrebe, napravili smo ovaj brzi “how to” vodič odnosno savete kako da izaberete pravi sistem.  U njega smo uključili  niz ključnih pitanja na koja potencijalnim kupcima trebaju odgovori pre nego što investiraju u alarmni sistem ili prateću opremu, i kako Hikvision AX PRO bežični alarmni sistem ispunjava ove zahteve.

  1. Da li je asortiman proizvoda dovoljno širok i raznolik da zadovolji različite potrebe?

Svaki dom i posao imaju različite bezbednosne potrebe na osnovu veličine lokacije, pristupnih tačaka, ranjivosti perimetra i vrednosti inventara ili imovine. To znači da su nekad potrebne različite komponente alarmnog sistema – od senzora pokreta i magnetnih senzora za otvaranje vrata, do senzora za razbijanje stakla, detektora dima i mnogih drugih.

Da bi odgovorio na ovo ključno pitanje, Hikvision i njegox AX PRO bežični protivprovalni alarmni sistem uključuje raznovrsnost i širinu proizvoda koji zadovoljavaju različite bezbednosne potrebe i primene. Ovo uključuje kompaktno centralno čvorište za širok spektar detektora i perifernih uređaja, koji pokrivaju detekciju upada, video verifikaciju, detekciju dima, detekciju poplava i kućnu automatizaciju.

Hikvision AX PRO bežični protivprovalni alarmni sistem uključuje raznovrsnost i širinu proizvoda koji zadovoljavaju različite bezbednosne potrebe i primene. 

  1. Da li bežični alarmni detektori mogu pouzdano da otkriju i prenesu bezbednosne događaje?

Većina alarmnih sistema je sada raspoređena bežično, što pomaže da se smanji potreba za kablovima i složenim procesima instalacije. Ali dok su bežične tehnologije veoma zgodne, njihova efikasnost u potpunosti zavisi od pouzdanosti i stabilnosti njihovih mogućnosti bežičnog prenosa podataka.

Na primer, da bi se izbegao prekid veze, Hikvision AX PRO protivprovalni alarmni sistem koristi Tri-X i CAM-X bežičnu tehnologiju, koja obezbeđuje veoma pouzdan prenos podataka na ultra velike udaljenosti do 2.000 metara. Hikvision centralni panel takođe koristi  Dual Radio Frequency Chips i Frequency-Hopping Spread Spectrum (FHSS) tehnologiju da blokira smetnje preko kanala i da obezbedi da više bezbednosnih upozorenja može biti prenošeno istovremeno.

Hikvision AX PRO bežični alarmni sistem
  1. Da li alarmni sistem proverava bezbednosne incidente kako bi minimizirao lažne alarme?

Vlasnici kuća i malih preduzeća često gube vreme i resurse na praćenje lažnih alarma, bilo da su uzrokovani pokretnim životinjama, opadanjem lišća, jakom kišom ili drugim ne-pretnjama. Najbolji alarmni sistemi prevazilaze ovaj izazov verifikovanjem stvarnih bezbednosnih incidenata u realnom vremenu – omogućavajući vlasnicima kuća ili osoblju da brže reaguju.

U slučaju Hikvision AX PRO sistema, ovo se postiže tehnologijom Intrusion Verification as a Service (IVaaS). Ovo omogućava vlasnicima kuća i preduzećima da pogledaju kratak video snimak od 7 sekundi ili do 20 fotografija kako bi proverili da li je upozorenje pokrenulo stvarna bezbednosna pretnja. Lažni alarmi su dodatno smanjeni pomoću pametnih tehnologija detekcije kao što je „Imunitet na kućne ljubimce“, koji osigurava da životinje neće aktivirati alarme.

Najbolji alarmni sistemi prevazilaze  izazov lažnih alarma verifikovanjem stvarnih bezbednosnih incidenata u realnom vremenu – omogućavajući vlasnicima kuća ili osoblju da brže reaguju.

  1. Da li je alarmni sistem jednostavan za instalaciju, konfiguraciju i rad?

Vlasnicima kuća i malih preduzeća potrebna su bezbednosna rešenja koja su veoma laka za primenu i upotrebu. Međutim, mnoga rešenja su zapravo prilično složena za instalaciju i konfigurisanje, što stvara dodatna opterećenja i stres.

Da bi stvari bile što lakše i praktičnije, Hikvision AX PRO protivprovalni alarmni sistem je dizajniran da bude izuzetno lak za instalaciju, upotrebu i održavanje. AX PRO bežično čvorište i detektori – uključujući PIRCAM, unutrašnje i spoljašnje detektore i druge periferne uređaje mogu da se instaliraju pomoću šrafova ili lepka (u zavisnosti od površine za montažu).

Pored toga, ceo sistem se može lako konfigurisati i upravljati preko Hik-ProConnect platforme i Hik-Connect mobilne aplikacije. 

  1. Mogu li se detektori alarma lako integrisati sa drugim bezbednosnim proizvodima po potrebi?

Za neke aplikacije su potrebni detektori pokreta ili detektori otvaranja vrata, dok druge aplikacije zahtevaju integraciju sa više bezbednosnih proizvoda, kao što je CCTV kamera za čuvanje perimetra i verifikaciju alarma za upad. Izazov za vlasnike kuća i preduzeća je da izaberu detektore alarma, kamere i druge komponente koje se mogu lako integrisati u različite asortimane proizvoda.

Hikvision to omogućava sa njihovom Hik-ProConnect platformom, koja omogućava instalaterima, vlasnicima kuća ili preduzećima da neprimetno integrišu CCTV kamere bez složenih zahteva za konfigurisanjem.

  1. Može li alarmni sistem slati upozorenja profesionalnim centrima za prijem alarma?

Za mnoge vlasnike kuća i preduzeća, spoljni nadzorodnosno monitoring  alarma je atraktivna opcija. Međutim, ovo zahteva da alarmni sistemi budu u potpunosti kompatibilni sa profesionalnim softverskim platformama koje se koriste u centrima za prijem alarma (ARC) i drugim sličnim objektima.

Hikvision AX PRO alarmni sistem ispunjava ovu potrebu zasnovanu na besprekornoj kompatibilnosti sa ARC-ovima i profesionalnim uslugama nadgledanja preko Hik-ProConnect platforme. To znači da vlasnici kuća i preduzeća mogu poveriti nadzor sigurnosnih alarma poverljivim trećim licima i efikasnije rešavati hitne slučajeve.

Nadamo se da vam je ovaj brzi vodič za izbor najboljeg alarmnog sistema bio bar malo od pomoći. Ako želite da saznate više o Hikvision AX PRO sistemu, ili da razgovarate o Vašim specifičnim zahtevima za bezbednost doma ili preduzeća, kontaktirajte nas danas.