Ukoliko Vam nisu potrebni izveštaji o ulascima i izlascima iz objekta, i želite nešto jednostavnije, samostalni čitači kartica su idealno rešenje.

Samostalni čitač kartica radi bez pratećeg softvera – standalone, sva elektronika je instalirana u samom uređaju, nema dodatnih komponenti ili perifernih uređaja, i pravi su izbor za zgrade i stambene objekte gde nije potrebna evidencija ulaska/izlaska, gde je dovoljan niži nivo sigurnosti i gde nema dodatnih izlaza. 

Prva i najočiglednija prednost samostalnih sistema kontrole pristupa je njihova isplativost. Pošto se nalaze u nižem nivou bezbednosnih sistema, oni su poželjna opcija za niskobudžetne bezbednosne planove, za male kancelarije ili prostore sa niskim stepenom bezbednosti. 

Samostalni čitači za identifikaciju uglavnom koriste touchlock sistem što znači da korisnik mora da unese PIN kod (određenu jedinstvenu kombinaciju brojeva) da bi dobio  pristup,  RFID kartice i ID tagove, a mogu da budu i kombinacija oba ( RFID +  tastatura )  kao dodatna mera sigurnosti ili jednostavno kao alternativa ukoliko dođe do gubitka kartice ili taga ili korisnik zaboravi svoj PIN. Kako se tehnologija razvija, često možemo da vidimo i čitače sa biometrijom kao što je otisak prsta, skeniranje dlana, lica…

Idealno za mala preduzeća koja još ne moraju da ulažu u skupe sistemske integracije i koja mogu da počnu sa jednom samostalnom jedinicom ili za privatne objekte ( kuće, vikendice ). 

 

Prikazani svi od ukupno 7 rezultata