Alarmni sistemi

Hikvision AX PRO Tri-tech podiže smanjenje lažnih alarma na novi nivo

Hikvision AX PRO Tri-Tech detektor

Hikvision, proizvođač  IoT rešenja, najavio je potpuno novi dodatak svojoj liniji proizvoda AX PRO alarma: bežični eksterni Tri-tech detektor i (opcioni) namenski modul kamere. Ovaj moćni sistem za detekciju uljeza pruža bolju sliku, precizniju detekciju i praktičan modularni dizajn – sve radi na poboljšanju mogućnosti alarmnog sistema kako za vlasnike kuća tako i za mala preduzeća.

Koristeći industrijski trend upotrebe eksternih pasivnih infracrvenih (PIR) detektora za video verifikaciju, AX PRO Tri-Tech detektor štiti imovinu inovativnom tehnologijom za preciznu detekciju i video verifikaciju.

Hikvision AX PRO Tri-tech inovacije smanjuju lažne alarme

U ovim scenarijima, lažne uzbune često pokreće bilo šta, od lošeg vremena do lišća ili grana do kućnih ljubimaca. Odgovor na rešavanje ovih problema je da budete u mogućnosti da ih identifikujete i ignorišete kao "ne-pretnje". Kao što mu ime govori, tri-tech detektor koristi tri senzora: PIR senzor na vrhu, mikrotalasni senzor i drugi PIR senzor na dnu. To znači da može da detektuje na različitim visinama, sa 15m i 90° podesivim područjem detekcije, preciznije identifikujući šta zapravo pokreće alarm.

Patentirana tehnologija nezavisnog plutajućeg praga (Independent Floating Threshold - IFT) omogućava detektorima da automatski i dinamički prilagode svoje pragove na osnovu infracrvene i pozadinske buke okruženja. Ovo u suštini smanjuje lažne alarme uzrokovane smetnjama u pozadini. 

Detektor koristi digitalnu temperaturnu kompenzaciju da automatski podesi prag alarma prema okruženju. To takođe znači da je mnogo otporniji u lošim vremenskim uslovima i omogućava dosledno otkrivanje tokom celog perioda.

Svaki uspešan bezbednosni sistem podleže pokušajima da se on prevaziđe. Jedno od njih je "maskiranje", gde potencijalni kriminalac "pokrije" senzor(e), na primer sprejom. AX PRO uređaj koristi aktivno IR anti-maskiranje - detektor može da pokrene sekvencu obrade maske da bi proverio da li je maskiran ili ne. "Operator" prima alarm i može da reaguje u skladu sa tim.

I ima još...

Opcioni modul kamere obezbeđuje GIF verifikaciju, omogućavajući „operateru” da vidi sliku „incidenta” radi vizuelne provere. Modul ima sočivo od 2,0 mm sa podesivim uglom i može da obezbedi do 20 slika u VGA/QVGA/QQVGA formatima. 

Ostale karakteristike uključuju:

  • Imunitet na kućne ljubimace do 40 kg
  • Vodootporan prema standardu IP65
  • Automatska osetljivost
  • Lako se instalira sa uštedom, bez potrebe za kablovima za napajanje/mrežu.

 Na tržištu gde je precizno upozorenje na uljeze neophodno, a verifikacija postaje sve važnija, Tri-tech detektor može da pruži inovativno rešenje u širokom spektru scenarija.

Related Posts