Alarmni sistemi

Šta izabrati – Ajax, Hikvision ili Paradox? Poređenje cena!

AJAX ili HIKVISION ili PARADOX

Alarmni sistem i odabir pravog rešenja nije nimalo lako danas. Od velikih poznatih brendova do Uradi sam sistema, na tržištu postoji na stotine sigurnosnih sistema od kojih možete da birate idealno rešenje za Vas. Najbolji alarmni sistem za Vašu kuću čini život sigurnijim i udobnijim bez narušavanja budžeta ili osećaja da je izbabrani sistem previše komplikovan. Ali kako izabrati pravi?

Mi na ProVision-u smo se odlučili za distribuciju 3 poznata brenda: Paradox, Ajax i Hikvision. Zašto? Jer su se sva tri sistema do sada pokazala veoma pouzdanim, a to je i glavna stvar kod sigurnosnog sistema, zar ne? Da ste uvek sigurni da će sistem odreagovati baš kako treba u ključnim trenucima. 

Prvo i glavno je da znate šta je to što želite da zaštitite? Da li želite alarmni sistem koji će samo napraviti buku i probuditi Vas i/ili komšiluk ili želite sistem koji će Vas i pored aktiviranja glasne sirene u sekundi obavestiti putem telefona da je došlo do provale?  Zatim, da li želite mogućnost da sistem postavite sami ili profesionalnu montažu? 

Da li planirate da sistem proširite u budućnosti tj. da ne bude samo sigurnosni sistem nego sistem za automatizaciju kuće? Da li planirate da integrišete sistem video nadzora sa alarmnim sistemom? 

I na kraju, ali i najbitnije, koji je budžet kojim raspolažete za sigurnosni sistem? Od vrste sistema koji izaberete, broja senzora, vrste senzora ili sirene (spoljašnja ili unutrašnja montaža)... zavisi i cena sistema. Mnoge su predrasude da dobri i moderni bežični sistemi imaju duplo veću cenu od standardnog Paradox-a, ali u nastavku u uporednom prikazu cena ćete videti da to baš i nije tako. 

BEŽIČNI ALARMNI SISTEM

SISTEM SA 1 DETEKTOROM POKRETA

U nastavku možete da vidite setove koji imaju 1x detektor pokreta i 1x detektor otvaranja vrata/prozora.
Primetićete da PARADOX ima više komponenti, ali to je samo zato što je prvih 7 komponeneti sa liste neophodno da bi MG5500 centrala imala približne funkcije kao Ajax ili Hikvision centrala.  

HIKVISION AX PRO
HIKVISION
rsd 59850 PDV uračunat
DS-PWA64-L-WE Bežična alarmna centrala
DS-PDP15P-EG2-WE Bežični detektor
DS-PDB-IN univerzalni nosač za detektore
DS-PDMCS-EG2-WE Bežični detektor otvaranja
DS-PK1-E-WE Bežična tastatura
DS-PS1-E-WE Bežična spoljašnja sirena
PARADOX
PARADOX
rsd 91965 PDV uračunat
MG5000 bežična alarmna centrala
Metalna kutija za centralu
VDMP3 glasovna komunikator
IP150 MODUL
PCS250 GPRS/GSM
Mrežni transformator 30VA/16A
Akumulator 12V/7 Ah
PMD2 bežični detektor
DCT10 bežični detektor otvaranja
K37 bežična tastatura
SR130 bežična spoljašnja sirena
AJAX
AJAX
rsd 80410 PDV uračunat
HUB bežična alarmna centrala
MotionProtect bežični detektor (nosači dolaze uz detektor)
DoorProtect bežični detektor otvaranja
KeyPad bežična tastatura
StreetSiren bežična spoljašnja sirena
BEŽIČNI ALARMNI SISTEM

SISTEM SA 3 DETEKTORA POKRETA

U nastavku možete da vidite setove koji imaju 3x detektor pokreta i 1x detektor otvaranja vrata/prozora.
Primetićete da PARADOX ima više komponenti, ali to je samo zato što je prvih 6 komponeneti sa liste neophodno da bi MG5500 centrala imala približne funkcije kao Ajax ili Hikvision centrala.  

HIKVISION AX PRO
HIKVISION
rsd 74250 PDV uračunat
DS-PWA64-L-WE Bežična alarmna centrala
DS-PDP15P-EG2-WE Bežični detektor
DS-PDB-IN univerzalni nosač za detektore
DS-PDMCS-EG2-WE Bežični detektor otvaranja
DS-PK1-E-WE Bežična tastatura
DS-PS1-E-WE Bežična spoljašnja sirena
PARADOX
PARADOX
rsd 104365 PDV uračunat
MG5000 bežična alarmna centrala
Metalna kutija za centralu
VDMP3 glasovna komunikator
IP150 MODUL
PCS250 GPRS/GSM
Mrežni transformator 30VA/16A
Akumulator 12V/7 Ah
PMD2 bežični detektor
DCT10 bežični detektor otvaranja
K37 bežična tastatura
SR130 bežična spoljašnja sirena
AJAX
AJAX
rsd 99990 PDV uračunat
HUB bežična alarmna centrala
MotionProtect bežični detektor (nosači dolaze uz detektor)
DoorProtect bežični detektor otvaranja
KeyPad bežična tastatura
StreetSiren bežična spoljašnja sirena
BEŽIČNI ALARMNI SISTEM

POREĐENJE KOMPONENTI

*Centrala kod Paradoxa uključuje sve da bi centrala mogla da funkcioniše: centralu, metalnu kutiju, transformator, akumulator, IP150 modil, VDMP3 komunikatori i PCS250 komunikator. Treba napomenuti da tu nije uračunat trošak plaćanja Paradox Insite Gold aplikacije na godišnjem nivou. Sve prikazna cene u tabeli su preporučene MP cene od uvoznika, sa uračunatim PDV-om.

paradox alarmni sistem

PARADOX

Centrala*40760
Bežična tastatura14270
Detektor pokreta6200
Detektor otvaranja6595
Spoljašnja sirena14770
Unutrašnja sirenanema
Detektor poplave11530
Detektor dima14110
Detektor loma stakla18770
Detektor sa kameromnema
Detektor "zavesa"10915
Daljinski upravljač4100
Hikvision alarmni sistem

HIKVISION

Centrala21700
Bežična tastatura11520
Detektor pokreta7200
Detektor otvaranja3740
Spoljašnja sirena15260
Unutrašnja sirena7630
Detektor poplave7050
Detektor dima10080
Detektor loma stakla8920
Detektor sa kamerom16840
Detektor "zavesa"7200
Daljinski upravljač3880
Ajax alarmni sistem

AJAX

Centrala 28000
Bežična tastatura 15840
Detektor pokreta 9790
Detektor otvaranja 5900
Spoljašnja sirena 20880
Unutrašnja sirena 10360
Detektor poplave 7920
Detektor dima 12240
Detektor loma stakla 9930
Detektor sa kamerom 23000
Detektor "zavesa" 12090
Daljinski upravljač 5180

 

Napravili smo uporedni prikaz Paradox, Hikvision i AJAX bežičnih setova alarma kako biste videli koja je razlika u ceni između ta tri proizvođača. Kako se sistem povećava tako se i cene razlikuju, ali primetno je da je Hikvision najpristupačniji u skoro svim konfiguracijama, a kako se sistem povećava iznenađujuće je da Paradox ima najveću cenu, ali...jedno veliko ALI!

Ono što je bitno napomenuti je da:

  • Paradox može da ima mogućnost  obaveštavanja putem aplikacije , ali pored gore pomenute opreme potrebno je još i godišnji zakup aplikacije ondsno Swann servera.  Paradox NEMA mogućnost kontrole sistema putem aplikacije tako u startu morate da kupite tastaturu. 
  • Paradox alarm ne možete da instalirate sami. Možete da probate putem online uputstava, ali u nekom trenutku ćete morati da pozovete profesionalne instalatere i platite pravilno postavljanje i programiranje.
  • Baš zbog komplikovanog programiranja, Paradox sistem ne možete da proširite u bilo kom trenutku sa recimo dodatnim senzorom ili još jednom sirenom.

Sa druge strane Hikvision i Ajax su alarmni sistemi nove generacije i oni:

  • Imaju besplatnu aplikaciju putem koje je moguće upravljati sistemom, dobijati obaveštenja o alarmu, proveravati stanje senzora i stanje baterije u komponentama tako da u startu ne morate da kupite tastaturu za aktiviranje i deaktiviranje alarma.
  • AJAX sistem dolazi u dve boje: crna i bela
  • Možete da ih instalirate sami i za neke korisnike će to biti sasvim dovoljno. Ali ukoliko želite više “finih” podešavanja, ipak je potrebna profesionalna instalacija.
  • U bilo kom trenutku možete da proširite sistem sa dodatnim komponentama. Ako u startu nemate veliki budžet, dovoljno je da kupite centralu i jedan senzor, a kako budete u mogućnosti da kupujete i dodajete komponenente: tastaturu, sirenu, dodatne senzore, detektore poplave i slično.
  • Oba alarma podržavaju integraciju sa video nadzorom pa tako kroz Ajax aplikaciju možete samo da nadgledate Hikvision kamere, dok za Hikvision alarm koristite istu aplikaciju Hik-Connect kao i za video nadzor.
  • Oba sistema imaju dodatne senzore kao što su senzori temperature, dima, poplave, ali i releje i prekidače koji mogu da se koriste za kontrolu kuće: svetla, motora za kapiju, garažnih vrata, grejanja, klime… Možete da napravite određene scenarije da se svetla pale u određeno vreme, da klima počne da hladi kuću par sati pre nego što stignete kući sa letovanja, da otvarate garažna vrata kroz istu aplikaciju koju koristite za alarm…
I NA KRAJU

DONOŠENJE ODLUKE

Odabir pravog sigurnosnog sistema važan je deo pružanja zaštite Vašem domu! Najbolji sistem bezbednosti u velikoj meri zavisi od Vaših zahteva i budžeta, i naravno dobrih brendova kakvi su svakako Ajax, Hikvision i Paradox. 

Želimo da vam pružimo najbolje dostupne informacije kako biste doneli najbolju moguću odluku za Vas, Vašu porodicu i biznis. A jedno od najboljih mesta za početak tog procesa je naše poređenje najboljih sistema na tržištu danas. Za sve dodatne informacije o alarmnim sistemima iz naše ponude, tu smo!