Video Nadzor

Hikvision pojednostavljuje upravljanje ulaskom/izlaskom sa sopstvenim E&E rešenjem

Hikvision E&E rešenja

 

Upravljanje ulaskom i izlaskom (Entrance & Exit, E&E) važan je deo svakodnevnog poslovanja organizacije krajnjeg korisnika, kako iz sigurnosnih, tako i iz drugih razloga. Sumnjiva vozila ili vozila koja ne pripadaju objektu moraju se čuvati van perimetra. Privremeno parkirana vozila moraju se uzeti u obzir kako bi se izbegla neplaćanja ili drugi sporovi. Podaci o vozilu takođe mogu pomoći u optimizaciji resursa i budućem planiranju.
 
Kako bi udovoljila zahtevima krajnjih korisnika za ulaz i izlaz, Hikvision Digital Technology, vodeća kompanija za IoT rešenja temeljenih na video nadzoru, lansirala je sveobuhvatna Hikvision E&E rešenja koja su dobro integrisana, značajno smanjuju vreme i troškove instalacije te pružaju nesmetano iskustvo ulaska i izlaska za vozače.
 
„Očekujemo veliku potražnju na tržištu za ovim rešenjem. To je uglavnom zato što je rešenje rešilo ulazne i izlazne tačke i za operatere i za vlasnike automobila”, rekao je Wicky Wei, viši menadžer proizvoda u Hikvision Digital Technology. „Za operatore integrisani sistem uveliko smanjuje troškove rada i poboljšava operativnu učinkovitost. Vlasnicima automobila automatizacija poboljšava učinkovitost vozila koja prolaze na ulaznoj i izlaznoj tački, pružajući bolje iskustvo. „

 

PO ČEMU SE HIKVISION REŠENJE ISTIČE?

 
Postoje određeni izazovi s E&E aplikacijama. Ispod su neke od uobičajenih bolnih tAčaka s kojima se suočavaju krajnji korisnici i kako se njima može pozabaviti rešenjem iz Hikvision kopmanije: 
 
1. Integracija i instalacija
 
Za početak, Hikvision E&E rešenja sadrže pojedinačne komponente poput kamera, rampi, induktivnih petlji, displeja i video interfonskih uređaja, koje su obično od različitih dobavljača i nisu dobro integrisane. Instalacija tih uređaja takođe može biti prilično teška – u slučaju induktivne petlje, na primer, potrebno je kopanje tla, stvarajući poteškoće i estetske probleme.
 
Hikvisionovo rešenje, s druge strane, kombinuje komponente koje pruža Hikvison – kao što su ANRP kamera, dodatno osvetljenje, radar protiv pada, spoljni LED displje i rampe – sve u jednom sistemu. Takođe podržava nezavisne metode integracije poput ISAPI-a i SDK-a ako takvu integraciju korisnik preferira.
 
Jednostavnost instalacije još je jedan potez koji olakšava integratorima i instalaterima. Funkcija prikaza i funkcija emitovanja glasa integrisane su u jednu jedinicu; nema potrebe da se instaliraju odvojeno. Zatim, rešenje koristi radar koji otkriva vozilo koje se približava i aktivira ANPR kameru. To eliminiše potrebu za induktivnim petljama i čini kopanje tla nepotrebnim.
 
2. Inteligentna detekcija temeljena na videu
 
Mnoga E&E rešenja na tržištu, posebno ona temeljena na ulazima, imaju nisku učinkovitost ulaska, što povlači pritužbe vozača koji čekaju u redu. Hikvisionovo rešenje primarno se temelji na videu i omogućuje dvostruko praćenje vozila i njegove tablice. Prepoznavanje registarskih tablica omogućava barijeri da ostane otvorena tokom gužvi kako bi vozila mogla proći, povećavajući učinkovitost ulaska. Uz video, rešenje takođe može pružiti strukturirane podatke poput tipa vozila, modela i boje, koji se potom mogu koristiti za buduće potrebe planiranja i upravljanja.
 
3. Izvrsna tehnologija ekspozicije slike

Šta više, Hikvision ANPR kamera koja se koristi kod ovakvih rešenja dolazi s raznim naprednim prednostima i može hvatati registarske tablice u različitim uglovima. Takođe tačno i precizno snima tablice u izazovnim scenarijima osvetljenja zahvaljujući Hikvisionovim Dark Fighter i WDR tehnologijama. Njihova funkcija protiv odsjaja dodatno jagarantuje kvalitet noćne slike usprkos dugim svetlima. Sve to, zajedno s Hikvisionovim ANPR algoritmom za duboko učenje, osigurava visoku stopu hvatanja i prepoznavanja.
 

 

PREDNOSTI NAKON PANDEMIJE

 
Potrebe korisnika nakon pandemije takođe se mogu zadovoljiti rešenjem, koje je beskontaktno i pomaže u smanjenju interakcije s osobljem. „Integrisano rešenje za ulaz i izlaz Hikvision integriše funkcije glasovne interfonske mreže kako bi omogućilo daljinsku komunikaciju i propusnicu od jedne sekunde, što je preko potrebno za scenarije ulaza i izlaska bez nadzora i pomaže u smanjenju kontaktnog osoblja“, rekao je Wei. „U budućnosti će tržište više favorizovati ovu vrstu integrisane opreme.“

 

PREKOMORSKA TRŽIŠTA I BUDUĆI PLANOVI

 
Hikvision E&E rešenja su prikladna za bilo koji korisnički entitet koji treba upravljanje E&E. To uključuje stambene zajednice, škole, vladine kancelarije, industrijske parkove, trgovačke centre, bolnice, aerodrome, železničke stanice i stadione. Zapravo, rešenje je već dobro primienjeno u Kini, s mnogim uspešnim projektima u tim vertikalima. Sada Hikvision planira da plasira rešenje na stranim tržišta, gde su takva rešenja vrlo tražena.
 
„U budućnosti će inteligentne video-bazirane aplikacije imati veće zahteve zbog jednostavnosti upotrebe i konfiguracije proizvoda”, rekao je Wei. „Zbog toga planiramo plda plasiramo integrisanu opremu u inostranstva koja integrišu barijere, LCD displej, dodavanje svetla i snimanje. Plasiranje se očekuje krajem Juna i početkom Jula 2021.“
 
Prema Wei-u, integracija, inteligencija i automatizacija definisaće E&E rešenja u budućnosti. Usred visokih troškova rada, integracija i automatizacija mogu pomoći u smanjenju troškova i povećanju učinkovitosti upravljanja. Hikvision će na tim trendovima temeljiti budući razvoj E&E proizvoda, baveći se potrebama korisnika za integracijom i automatizacijom.
 
Dobro je videti da Hikvision nastoji da reši probleme krajnjih korisnika svojim E&E rešenjem koje pomaže smanjenju troškova, povećanju učinkovitost upravljanja i pružanju izvrsnog vozačkog iskustva. U budućnosti sigurno možemo očekivati ​​da će Hikvision postići uspeh svojim E&E rešenjem, kako u Kini, tako i na inostranim tržištima ( nadamo se i u Srbiji), kako bi udovoljio potrebama i zahtevima korisnika.