Video Nadzor

ColorVu kamere, gledajte pravu sliku 24/7

Hikvision ColorVu kamere

 

Kada je u pitanju video nadzor, boje su bitne.Ipak, snimanje jasnih slika u boji u uslovima slabog osvetljenja jeste zastrašujući izazov. S tim u vezi, Hikvision ColorVu tehnologija ispunjava potrebe korisnika za snimanjem boja 24/7.

IZAZOVI

 

Nepotrebno je reći da boja igra važnu ulogu u video sigurnosti. Pruža ključne vizuelne informacije, poput boje odeće koju je osumnjičeni imao na sebi. U slučaju sigurnosnog događaja, ove informacije mogu biti od velike pomoći.

Iako hvatanje boja možda neće predstavljati problem tokom dana, noću, kada je veća verovatnoća da će se dogoditi neka provala ili protiv zakonita aktivnost, može predstavljati zastrašujući izazov. Važni detalji u boji mogu se izgubiti prilikom snimanja u uslovima blizu 0 Lux. Ni konvencionalne kamere sa infracrvenim osvetljenjem ne pomažu – one pružaju samo crno-bele slike za noćno praćenje. Kao rezultat toga, ljudi, vozila ili drugi važni predmeti mogu lako biti mutni i uklopiti se u pozadinu, što otežava razlikovanje kritičnih elemenata. 

 

ŠTA  NUDI HIKVISION?

 

Kao dobavljač IoT rešenja, sa akcentom na proizvode iz video sigurnosti, Hikvision se već dugo obavezao da će pružiti vrhunsko snmanje slabih boja. U 2018. godini kompanija je lansirala tehnologiju ColorVu, koja je odmah postala senzacija. Od tada, Hikvision nastavlja da inovira tehnologiju ColorVu, plasirajući nove proizvode u skladu sa potrebama kupaca u vezi sa snimanjem boja 24/7.

Od 2018. godine kada su predstavili tehnologiju ColorVu na tržištu, kamere sa ColorVu su jedan od najprodavanijih proizvoda.

 

ŠTA COLORVU KAMERE ČINI JEDINSTVENIM?

 

Sposobnost ColorVu tehnologije prvenstveno dolazi iz dva otkrića u hardverskim tehnologijama: naprednih sočiva i senzora visokih performansi.

Što se tiče sočiva, oni dolaze sa vodećim F1.0 dizajnom super otvora blende, omogućavajući da u objektiv uđe četiri puta više svetlosti od kamera sa F2.0. Fokusiranje kamera visoke definicije sa velikim otvorom blende F1.0 veliki je tehnički izazov za industriju, koji zahteva izvanrednu tehnologiju fokusiranja i izuzetno precizan proizvodni proces. Hikvision je primenio svoju naprednu tehnologiju aktivnog poravnanja (AA) u proizvodnji kamera sa ColorVu kako bi preciznost podešavanja postigla na 4 piksela, što je manje od 1/30 prečnika dlake.

U međuvremenu, optimizovani senzori omogućavaju da se noćne slike u boji kamera prikazuju svetlije od konvencionalnih kamera. Novi algoritam 3D dinamičkog smanjenja šuma (DNR) takođe pomaže kamerama da jasno snime dodatne daljinske detalje i isporuče oštrije slike.

Ova otkrića u hardveru omogućavaju kamerama sa ColorVu tehnologijom da jasno uhvate detalje u boji čak i u uslovima izuzetno slabog osvetljenja. Sa super otvorom blende F1.0 i naprednim senzorom, kamere sa ColorVu mogu pružiti šarene i oštre slike sve do najnižeg nivoa osvetljenja od 0,0003 luxa. Ako nivoi svetlosti padnu na nulu, ugrađeno toplo dodatno osvetljenje osigurava da kamera i dalje može da snima živopisne slike u boji u dometu do 40 metara.

 

4K I VARIFOKAL

 

Najnoviji asortiman proizvoda sa funkcijom ColorVu pokriva i Turbo HD i mrežne proizvode. Hikvision je posebno uključio u svoj portfelj 4K i varifokalne kamere sa ColorVu tehnologijom. Ovo donosi još više koristi za korisnike kojima je potreban nadzor u slabom svetlu.

Sa boljim kvalitetom slike i bogatijim detaljima, 4K kamere sa tehnologijom ColorVu mogu se primeniti na još širi spektar scenarija gde su neophodne jasne slike u visokoj rezoluciji. Pored toga, Hikvision je takođe novim modelima dodao varifokalne kamere (serija DF8T-Z) kako bi stvorio 24/7 slike u boji u svim žižnim daljinama. Sa motorizovanim sočivima od 2,8 do 12 mm, varifokalne kamere sa tehnologijom ColorVu omogućiće korisnicima da uvećaju živopisne slike noću. 

 

INTEGRACIJA SA ACUSENSE TEHNOLOGIJOM

 

Štaviše, Hikvision ColorVu kamere mogu iskoristiti Hikvision AcuSense tehnologiju kako bi pomogle korisnicima da se usredsrede samo na događaje koji su bitni za bezbednost. Tehnologija može razlikovati ljude i vozila od drugih pokretnih predmeta kao što su kišne kapi, lišće i životinje. Alarmi će se aktivirati samo kada se dogodi unapred podešeni tip upada. Takođe sa ovim rešenjem, video klipovi su sortirani po kategorijama ljudi i vozila kako bi se znatno poboljšala efikasnost pretraživanja. Da stvari krenu korak dalje, neke kamere sa AcuSense-om mogu da trepću kako bi uljez nestao ili čak dozvoljavaju sigurnosnim operaterima da daju upozorenje putem ugrađenog zvučnika.

 

CILJANE GRUPE KORISNIKA

 

Kamere sa tehnologijom ColorVu mogu imati koristi od čitavog niza entiteta krajnjih korisnika gde je korisnicima potrebno snimanje u slabom osvetljenju:

  • Stambene: Stambene zgrade često imaju nekoliko slabih tačaka kao što su šetališta, stepeništa i druge otvorene površine koje su osetljive. Kamere sa tehnologijom ColorVu pružaju neuporedivu sigurnost tamo gde se dogode incidenti ili nezgode.
  • Mala preduzeća: Korisnici mogu nadgledati ulaze i izlaze, kao i slabo osvetljene unutrašnje i spoljašnje prostore u kojima će se verovatno dogoditi bezbednosni propusti. To uključuje mračne hodnike i šetališta, deponije za smeće i utovarne dokove.
  • Parkirališta: Parkirališta je teže zaštititi. Ali ColorVu olakšava osiguranje parking mesta sofisticiranim dodatnim osvetljenjem koje ne ometa vid vozača, za razliku od oštrih, svetlih ili obojenih svetla.
  • Parkovi: Strateški postavljene kamere sa tehnologijom ColorVu osvetljavaju područja sa ograničenim osvetljenjem koje predstavljaju rizik za nesreće ili druge incidente kao što su šetališta, igrališta, ulazi u toalete i područja za vežbanje.

 

Ostavite odgovor