Video Nadzor

Kamera na solarni pogon – kada je ovo dobar izbor?

Za rad kamere potrebno je napajanje. Tačka. Ali i sami znate da postoje mesta gde struja jednostavno nije dostupna. Na takvim mestima mogu da budu veoma korisne IP kamere na solarni pogon. 

IP kamere na solarni pogon nude određene prednosti u odnosu na konvencionalne, standardne kamere za video nadzor. Redovne IP kamere moraju da budu povezna sa izvorom napajanja, na primer, PoE switch. Kamere na solarni pogon, s druge strane, dobijaju energiju od povezanih solarnih panela koji pretvaraju sunčevu svetlost u jednosmernu struju. To ih čini idealnim rešenjem za montažu na mestima gde izvori napajanja nisu dostupni.

Sa IP kamerama na solarni pogon, udaljene lokacije i mogu brzo da povećaju povećati svoju bezbednost i lako i po nižoj ceni je nema potrebe za fiksnom mrežom ili napajanjem. Sigurnosna kamera na solarni pogon ne zahteva kablove i električnu mrežu da bi radila. Tako da se može koristiti u različitim aplikacijama za video nadzor, kao što su udaljene lokacije ili okruženja sa geografskim izazovima. 

IP kamere na solarni pogon imaju dodatne prednosti. Jedna od njih je ekološka prihvatljivost jer napajanje obnovljivom sunčevom svetlošću, sigurnosne kamere na solarni pogon neće uništiti životnu sredinu niti izazvati bilo kakvo zagađenje kao što to čine otpad i baterije za jednokratnu upotrebu, štaviše, stvaranje infrastrukture za podršku tradicionalnim sistemima nadzora može biti otežavajuće u nekim situacijama. Kamere za nadzor na solarni pogon ne zahtevaju nikakvu infrastrukturu!

Razni scenariji upotrebe – Tipične lokacije koje mogu imati koristi od kamera za nadzor na solarni pogon: vikendice,  salaši,  gradilišta,  voćnjaci,  farme,  štale,  luke,  elektrane,  skladišta… 

 

Profesionalna IP kamera na slarni pogon koju mi imamo u ponudi dolazi od Hikvision kompanije: DS-2XS6A25G0-I/CH20S40 set je sačinjen od 4G kamere, solarnog panela, baterije i nosača za svu opremu. Kao takav, ovaj set predstavlja pravo 2u1 rešenje za monitoring za udaljene lokacije. To znači da integratori opreme mogu sada da pruže pravi sigurnosni sistem za poljoprivredne lokacije, nadgledanje useva,  farme, posmatranje životinja i šuma, privremeni nadzor gradilišta…
U DS-2XS6A25G0-I/CH20S40 setu se nalazi:

  • 40W solarni panel, 
  • punjiva baterija kapaciteta 20Ah i 
  • 2MP kamera koja koristi Hikvision DarkFighter tehnologiju za pružanje kvalitetne slike u uslovima slabog/lošeg osvetljenja.

Više detalja možete da vidite na linku ispod:

Hikvision DS-2XS6A25G0-I/CH20S40 solarna 4G kamera EOL

Originalna cena je bila: 344,880.00rsd.Trenutna cena je: 310,390.00rsd.
Brands:

DIY KAMERA NA SOLARNI POGON

Ukoliko Vam je potrebna DIY tj. URADI SAM kamera na solarni pogon, svakako je preporuka da pogledate šta to REOLINK i EZVIZ  mogu da ponude: kamere za spoljnu montažu, sa ugrađenim baterijama, dvosmerna komunikacija, PT ili BULLET kućište. Kamere su dosta povoljnije od Hikvision rešanja, i možda su bolji izbor ukoliko Vam je potrebna kamera kao kućno rešenje. 

Reolink GO PLUS 4G kamera na baterije/solarni panel

Originalna cena je bila: 31,970.00rsd.Trenutna cena je: 26,640.00rsd.
Brands:

Reolink GO PT PLUS 4G kamera na baterije/solarni panel

Originalna cena je bila: 33,840.00rsd.Trenutna cena je: 30,240.00rsd.
Brands:

Ezviz EB8 4G kamera na baterije/solarni panel

Originalna cena je bila: 40,600.00rsd.Trenutna cena je: 32,390.00rsd.
Brands:

Reolink solarni panel

Originalna cena je bila: 4,610.00rsd.Trenutna cena je: 3,600.00rsd.
Brands:

Reolink Argus PT WiFi kamera na baterije/solarni panel

Originalna cena je bila: 21,750.00rsd.Trenutna cena je: 20,160.00rsd.
Brands: