Alarmni sistemi

Ajax vhfBridge pruža stabilnu vezu i prenos podataka

Ajax vhfBridge modul

Ajax je predstavio svoj novi  uređaj – vhfBridge. vhfBridge je odgovor Ajax kompanije za pružanje pouzdane veze čak i kada je internetska veza nestabilna.

Sa vhfBridge-om, Ajax sigurnosni sistemi se mogu instalirati u gradovima u kojima je internetska veza nestabilna, ali gradovi obično imaju više resursa koji su lako dostupni. Ali, veze na mestima  kao što su planine, vikendice, salaši… su veoma loše i samodovoljna bezbednosna rešenja su od vitalnog značaja.

Ajax vhfBridge je modul za povezivanje Ajax sigurnosnih sistema sa VHF radio predajnicima drugih proizvođača. Delujući kao transponder obezbeđuje HUB-u dodatni kanal za komunikaciju sa monitoring centrom. Alarmi i događaji sistema se prenose i na udaljenostima od desetina kilometara, što omogućava brz, profesionalan odgovor.

Novi nivo pouzdanosti komunikacije sa HUB-om

VHF radio komunikacija se može koristiti kao primarni ili rezervni kanal za monitoring centar za komunikaciju sa sistemom. Kada radi kao primarni kanal, vhfBridge šalje do 15 tipova sistemskih alarma i događaja centralnoj stanici za praćenje. Možete podesiti listu događaja koji se prenose u Ajax aplikaciji sa nekoliko klikova. Kada radi kao rezervni komunikacioni kanal, vhfBridge dodaje još jedan nezavisni način komunikacije koji podiže pouzdanost na sledeći nivo.

vhfBridge je elektronska ploča koja ima terminale za napajanje VHF predajnika i osam podesivih izlaznih terminala. Ploča ima sopstvenu jedinicu za napajanje sa 100-240 V i povezuje se na rezervnu bateriju (nije uključena u komplet).

Možete nabaviti vhfBridge sa kućištem ili bez njega u kompletu. Kućište koje je ekskluzivno razvio Ajax Sistems ima rezervnu bateriju autonomije sedam sati i perforiranu površine za ožičenje. Ovo omogućava da se vhfBridge ugradi u postojeći sistem ili instalira odvojeno i diskretno mesto.

Razrađena autonomija

vhfBridge je kompatibilan sa bilo kojim VHF predajnicima koji imaju relejne ulaze. On eluje kao izvor napajanja za predajnik u Ajax bezbednosnom sistemu. Obično je za predajnik potrebna posebna baterija koja se menja svake godine.

Predajnik radi do 75 sati tokom nestanka struje, a napaja ga izdržljiva baterija instalirana unutar modula. Zbog toga je potreba za održavanjem modula i predajnika svedena na minimum do posete inženjera jednom u dve do tri godine. Ako se vhfBridge koristi kao rezervni kanal, možete ga daljinski ponovo konfigurisati.

Da biste konfigurisali vhfBridge, ne morate imati nikakve veštine programiranja. To znači minimalnu muku i maksimalnu intuitivnost. Sva konfiguracija se odvija u PRO aplikaciji. vhfBridge održava korisničko iskustvo, ima laku vezu skeniranjem QR koda, jednostavne PRO aplikacije za pametne telefone i računare, osvetljenje terminala za potrebe testiranja, ugrađene testove za odabir lokacije za instalaciju.