Video Nadzor

Hikvision DS-2XS6A25G0-I/CH20S40 samostalna 4G kamera sa solarnim panelom

Hikvision DS-2XS6A25G0-I/CH20S40

 

Kako su pretnje određenim sektorima sve veće, tako je sve veći izazov pružanja kvalitetne sigurnosti udaljenim lokacijama.  Često te udaljene lokacije, po svojoj prirodi i nameni nemaju struju ni pristup internetu. To ih čini veoma atraktivnim za provalnike, ali to takođe predstavlja veliki problem kada je te lokacije potrebno obezbediti.

 

Farme, salaši, građevinske lokacije…nalaze se van grada, bez naznake da će osnovna infrastruktura biti postavljena u skorijoj budućnosti.  Krađa poljoprivrednih mašina i životinja sa farmi, kao i tehnološke opreme je česta, takvi zločini mogu uticati na prihode tokom cele sezone i mogu naneti značajne poteškoće poljoprivrednicima i proizvođačima hrane. (godišnji troškovi krađe na farmama u Velikoj Britaniji procenjuju se na 54 miliona funti.)

Zbog udaljene i često izolovane prirode poljoprivrednih lokacija, ponavljanje provala i napada je učestalo.  Zaštita životinja i opreme na otvorenim prostorima predstavlja značajan problem za mnoge poljoprivrednike. Pored  dodatne sigurnosti, mnogi koriste pametne tehnologije u dodatne svrhe: nadgledanje staništa, briga o životinjama tokom porođaja. Ali bez napajanja i pristupa mreži, ovo je teže izvesti. 4G mreža može da omogući prenos video zapisa i predstavlja isplativ način za rešavanje nedostatka infrastrukture. Pored toga, poboljšanja u solarnim panelima sada nude verodostojnu alternativu baterijama ili isporuci standardnog el. napajanja.

 

Hikvision je predstavio 4G Solar Panel Kit za udaljene i izolovane lokacije koje je potrebno obezbediti koji će ukloniti prepreke kada se razmišlja o sigurnost na teško dostupnim mestima i dozvoliti kamerama da koriste solarno napajanje i mobilni internet za prenos podataka.  

DS-2XS6A25G0-I/CH20S40 set je sačinjen od 4G kamere, solarnog panela, baterije i nosača za svu opremu. Kao takav, ovaj set predstavlja pravo 2u1 rešenje za monitoring za udaljene lokacije. To znači da integratori opreme mogu sada da pruže pravi sigurnosni sistem za poljoprivredne lokacije, nadgledanje useva,  farme, posmatranje životinja i šuma, privremeni nadzor gradilišta…

 

Set se vrlo lako montira, a IP67 sertifikat pruža zaštitu od teških vremenskih uslova, jakih vetrova koji su česti na udaljen i otvorenim lokacijama. Dizajniran je da bude pouzdan u radu, prati nivo napajanja i automatski se prebacuje u power-saving režim kada je baterija pri izmaku. To znači da kad je baterija napunjena, u kontinuitetu može da radi do 7 dana po oblačnom i kišnom vremenu. Podržava upravljanje baterijom: prikaz stanja,  zaštitu od niskih temperatura baterije, zaštitu od pražnjenja, daljinsko upravljanje baterijom.

U DS-2XS6A25G0-I/CH20S40 setu se nalazi 40W solarni panel, punjiva baterija kapaciteta 20Ah i 2MP kamera koja koriati Hikvision DarkFighter tehnologiju za pružanje kvalitetne slike u uslovima slabog/lošeg osvetljenja. Noćno snimanje je omogućeno zahvaljujući infracrvenom osvetljenju, sa dometom do 30 metara. Prenos podataka je omogućen sa ugrađenim 4G (LTE-TDD/LTE-FDD/TD-SCDMA/EVDO) modulom. Kamera takođe ima i funkcije: detekcija pokreta; alarmiranje kod diskonektovanja sa mreže, IP konflikt, neovlašćen login, pun HDD, problem sa HDD. Tu su i pametne funkcije, za svaku je moguće podesti do 4 podesiva regiona i pametne funkcije rade samo u full power režimu: 

  • Line Crossing Detection
  • Intrusion detection
  • Region entrance detection
  • Region exiting detection
  • Unattended baggage detection
  • Object removal detection
  • Scene change detection

 

Ostavite odgovor