Video Nadzor

Western Digital predstavio 12TB PURPLE hard disk za AI video nadzor

12TB Purple

Western Digital korporacija je proširila svoj potrfolio sa predstavljanjem novog hard diska koji trenutno ima najviši kapacitet u industriji video nadzora. Nakon nedavno predstavljenje microSD karitce iz Purple serije, na red je došao deep-learning hard disk  Western Digital WD Purple 12TB sa HelioSeal tehnologijom.

Prema istraživanjima analitičke kuće IDC, očekuje se da će količina podataka generisanih  rešenjima za video nadzor biti povećana za 25% godišnje do 2022. godine. Ovaj rast je uslovljen postavljanjem više kamera, kamera sa naprednijom tehnologijom i poboljšanom rezolucijom. Da bi na pravi način odgovorio na ovaj porast u količini videa koji se generiše, kao i na analitiku koja se pokreće u naprednim NVR uređajima, Western Digital je objavio 12TB hard disk za upotrebu u sistemima video nadzora, kao i poboljšani model kapaciteta 10TB. Oba HDD stižu sa visokim performansama kako bi povećali propusni opseg skladištenja, omogućavaju kvalitetan snimak i efikasnu analizu kako bi video zapise pretvorili u vredne informacije.

Mrežni sistemi postaju sve pametniji i samim tim i zahtevniji. Dok tradicionalni sistemi za video nadzor mogu da otkriju pokrete i pomeranja bez napredne i detaljne analitike, uređaji koji imaju mogućnost da koriste tehnologiju veštačke inteligencije AI ne samo da otkrivaju, već precizno prepoznaju predmete i objekte kao što su ljudi, životinje, lišće pa čak i svetlost i na taj način utvrđuju da li se radi o potencionalnoj pretnji.

Western Digital Purple 12TB hard disk je namenjen za DVR i NVR uređaje u sistemima video nadzora i ima niz naprednih funkcija:

  • Jedini HDD u sigurnosnoj industriji sa kapacitetom 12TB,
  • Visoke performanse 7200RPM i optimizovano keširanje sa AllFrame AI tehnologijom,
  • Podrška za dvostruko više AI kanala (16 AI kanala i 32 AI stream-a) u odnosu na konkurenciju,
  • Povećan workload na 360TB/godišnje kako bi podržalopovećano opterećenje napredne analitike u NVR-u, kao i video snimanje,
  • Poboljšan MTBF na 1,500,000 sati,
  • Napredna kompenzacija vibracija za omogućavanje visokih performansi.

Novi 12TB HDD se očekuje po ceni od $479 i sa garancijom od 3 godine. 

Related Posts