Alarmni sistemi

Kako da povežete HIKVISION kamere sa AJAX aplikacijom

Kako da povežete HIKVISION kamere sa AJAX aplikacijom

U AJAX-u se veoma ceni integrisan pristup bezbednosti i upravo iz tog razloga kompanija je dodala mogućnost povezivanja sigurnosnih kamera i NVR uređaja sa AJAX sigurnosnim sistemima kako bi korisnici mogli da prate sve – i alarm i video nadzor – u jednoj aplikaciji. Možete da povežete IP kamere koje podržavaju RTSP (Real Time Streming Protokol). AJAX je sa razlogom izabrao RTSP jer je to najčešće korišćeni protokol kod kamera za kućnu i profesionalnu upotrebu. 

Prednosti dodavanja sistema video-nadzora u AJAX:

  1. Kontrolišite bezbednosni sistem – alarm i video kamere –  iz jedne aplikacije.
  2. Odmah proverite situaciju u slučaju alarma.
  3. Brz pristup odabranim kamerama, video rekorderima ili video streamovima.
  4. Sačuvajte foto-dokaz incidenta u memoriji svog pametnog telefona.

MAKSIMALNE MOGUĆNOSTI ZA VIDEO NADZOR

Možete povezati do 100 IP kamera i video rekordera i to:

  • 10 kamera/DVR sa AJAX HUB,
  • 25 kamera/DVR sa AJAX HUB 2
  • 50 kamera/DVR sa AJAX HUB Plus i
  • 100 kamera/DVR sa AJAX HUB 2 Plus.

U međuvremenu, nije ograničen broj stream-ova sa NVR uređaja sa više povezanih kamera. One će se pojaviti u delu aplikacij Add Cameras čak i ako njihov broj prelazi granice. U Ajax aplikacijama možete da pregledate video zapise kamera, pauzirate reprodukciju i sačuvate snimke iz toka kamere u memoriji telefona.

POTPUNA PRIVATNOST

Sve Vaše privatne informacije su bezbedne sa AJAX aplikacijom. Lozinke za pristup Hikvision cloud video servisu i video stimovi su enkriptovani i AJAX ih ne čuva. Uprvao zbog toga samo Vi i ljudi kojima je to omogućeno možete da pristupite kamerama i njihovom sadržaju. Stream sa kamere se prenosi na Hikvision Cloud. Kada se video obradi, tada se sa Hikvision Cloud-a prenosi na AJAX aplikaciju koristeći Hikvision SDK. 

GDE DA POČNETE?

Potreban Vam je nalog na Hikvision cloud servisu sa dodatim i podešenim kamerama i NVR uređajem. Ulogujte se koristeći AJAX aplikaciju (Menu > Video surveillance > Hikvision).

Ako nemate nalog, možete da ga kreirate i podesite takođe kroz AJAX aplikaciju. Kamere se konfigurišu koristći Hikvision softver. Nakon što je nalog dodat, aplikacija će odabrati dostupne video stream-ove sa cloud-a. Da bi povezali kameru sa HUB-om, otvorite  Devices > Add camera > Hikvision. 

 

Related Posts