Alarmni sistemi

Kako da povežete HIKVISION kamere sa AJAX aplikacijom

Kako da povežete HIKVISION kamere sa AJAX aplikacijom

U AJAX-u se veoma ceni integrisan pristup bezbednosti i upravo iz tog razloga kompanija je dodala mogućnost povezivanja sigurnosnih kamera i NVR uređaja sa AJAX sigurnosnim sistemima kako bi korisnici mogli da prate sve – i alarm i video nadzor – u jednoj aplikaciji. Možete da povežete IP kamere koje podržavaju RTSP (Real Time Streming Protokol). AJAX je sa razlogom izabrao RTSP jer je to najčešće korišćeni protokol kod kamera za kućnu i profesionalnu upotrebu. 

Prednosti dodavanja sistema video-nadzora u AJAX:

 1. Kontrolišite bezbednosni sistem – alarm i video kamere –  iz jedne aplikacije.
 2. Odmah proverite situaciju u slučaju alarma.
 3. Brz pristup odabranim kamerama, video rekorderima ili video streamovima.
 4. Sačuvajte foto-dokaz incidenta u memoriji svog pametnog telefona.

MAKSIMALNE MOGUĆNOSTI ZA VIDEO NADZOR

Možete povezati do 100 IP kamera i video rekordera i to:

 • 10 kamera/DVR sa AJAX HUB,
 • 25 kamera/DVR sa AJAX HUB 2
 • 50 kamera/DVR sa AJAX HUB Plus i
 • 100 kamera/DVR sa AJAX HUB 2 Plus.

U međuvremenu, nije ograničen broj stream-ova sa NVR uređaja sa više povezanih kamera. One će se pojaviti u delu aplikacij Add Cameras čak i ako njihov broj prelazi granice. U Ajax aplikacijama možete da pregledate video zapise kamera, pauzirate reprodukciju i sačuvate snimke iz toka kamere u memoriji telefona.

POTPUNA PRIVATNOST

Sve Vaše privatne informacije su bezbedne sa AJAX aplikacijom. Lozinke za pristup Hikvision cloud video servisu i video stimovi su enkriptovani i AJAX ih ne čuva. Uprvao zbog toga samo Vi i ljudi kojima je to omogućeno možete da pristupite kamerama i njihovom sadržaju. Stream sa kamere se prenosi na Hikvision Cloud. Kada se video obradi, tada se sa Hikvision Cloud-a prenosi na AJAX aplikaciju koristeći Hikvision SDK. 

Gde da počnete?

1

HIKVISION NALOG

Potreban Vam je nalog na Hikvision cloud servisu sa dodatim i podešenim kamerama i NVR uređajem. Ulogujte se koristeći AJAX aplikaciju (Menu > Video surveillance > Hikvision).

2

LOG OUT

Izlogujete se iz aplikacije i zatim se ponovo ulogujete. I tako su sve kamere i NVR uređaji spremni za povezivanje sa AJAX HUB-om.

3

NEMATE NALOG?

Ako nemate nalog, možete da ga kreirate i podesite takođe kroz AJAX aplikaciju. Kamere se konfigurišu koristći Hikvision softvera. 

4

DODAT NALOG

Nakon što je nalog dodat, aplikacija će odabrati dostupne video stream-ove sa cloud-a. Da bi povezali kameru sa HUB-om, otvorite  Devices > Add device > izaberete Hikvision. 

5

UNESITE DETALJE

Obavezno unesite detalje kao što su: naziv kamere ili NVR, naziv prostorije/područja koje snima kamera, izaberite kameru ili NVR sa ponuđene liste, verifikacijski kod ( kod sa kamere ili NVR ) ako je kod uošte podešen prilikom konfiguracije video nadzora. 

6

I ZA KRAJ

Kliknite OK ili Addi to je to!

Da biste videli video stream, kliknite na stream ikonu u Ajax aplikaciji. Da bi namestili stream preko celog ekrana, rotirajte telefon. Možete da pauzirate video i napravite screenshot. 

NAPOMENA ZA EZVIZ KORISNIKE

OSim Hikvision kamera, u Ajax aplikacije je moguće dodati i WiFI kamere njihovog podbrenda EZVIZ. 

Da bi dodali kamere, neophodno je da imate EZVIZ nalog. Bez EZVIZ naloga i prethodnog povezivanja kamera ne njega, integracija EZVIZ kamere u AJAX sistem NIJE MOGUĆA!

Ako je kamera ili NVR povezna samo na Vaš HikConnect nalog, morate da ih povežete i na Vaš EZVIZ nalog. Da biste to uradili, napravite EZVIZ nalog i povežite kameru na njega prateći uputstva proizvođača.

 1. Otvorite Ajax aplikaciju, kliknite na hamburger (3 horiznontalne linije u gornjem levom uglu).
 2. Izaberite Video Surveillance
 3. Odaberite Hikvision
 4. Ulogujte se na svoj EZVIZ nalog
 5. I to je to. Tako su sve kamere koje su povezane sa EZVIZ nalogom sada dostupne za povezivanje sa Ajax Hub-om