Alarmni sistemi

AJAX bežični alarmni sistemi

AJAX bežični alarmni sistemi

 

Ajax Systems (internacionalna firma s istraživanjem, razvojem i proizvodnjom u Ukrajini) kreira profesionalne sigurnosne sisteme od 2011., kombinujući strastveni i inovativni inženjerski pristup s iskustvom, znanjem i tehnološkim dizajnom. Više od 40 inženjera, računarskih stručnjaka i specijalista raznih delatnosti učestvuje u razvoju novih proizvoda i rešenja od kojih je 5 patentirano u SAD-u.

Rezultat su AJAX bežični alarmni sistemi koji su pouzdani poput žičanih (imaju Grade2 stepen zaštite), pružaju potpuno nov nivo informativnog sadržaja krajnjem korisniku i fleksibilnost u poslu instalateru, a rade pod velikim opterećenjima (frekvencija 868MHz, dvosmerna komunikacija, radni raspon do 2.000 metara udaljenosti na otvorenom prostoru) uz istovremenu štedljivost (trajanje baterije detektora je do 7 godina) i veličinu (može biti najviše do 100 spojenih uređaja na jednom “hub” uređaju).

 

Sva Ajax rešenja osmišljena su da zadovolje tri ciljane grupe potpuno novim nivoom percepcije i iskustvom pri korišćenju sistema zaštite. Estetika i dizajn je prva od njih, jer svi vole funkcionalne predmete lepog i modernog izgleda kod kojih profesionalni izazovi sistema zaštite ne nagrđuju estetiku proizvoda. Krajnji korisnici žele rešenje direktno iz kutije i bez frustracije tehnologijom. Stoga su Ajax proizvodi pojednostavljeno osmišljeni kako bi bili što intuitivniji i pružali iskustvo rukovanja bilo kojim drugim popularnim gadget-om. Za to vreme instalateri i firme tehničke zaštite su zadovoljni zbog mogućnosti važnih za svoj rad poput pouzdane dojave na CMS, čuvanja sigurnosnih kopija (backup), anti sabotaže uređaja (tamperi) i nov nivo usluge i kontrole (posebna mobilna aplikacija za instalatere).

 

Sve u svemu možemo reći kako su Ajax bežični alarmni sistemi stvoreni kako bi ih korisnici voleli, a profesionalci im verovali. Glavne prednosti Ajax bežičnih rešenja su:

  • QR Code – brzo i jednostavno dodavanje perifernih uređaja u sistem pomoću očitanja QR koda koji se nalazi na svakom uređaju.
  • RTSP video verifikacija – mogućnost povezivanja RTSP video signala s gotovo svake IP kamere na Ajax smartfon app i pregled živog prenosa putem Ajax aplikacija.
  • GEOFENCE – u slučaju panik aktivacije očitava se tačna GPS lokacija putem mobilne aplikacije, i aktivira podsetnik za uključenje/isključenje sistema prilikom napuštanja/ulaska unutar štićenog područja s mobilnim uređajem (preko instalirane aplikacije).
  • Jednostavnost upotrebe – pomoću aplikacija za mobilne uređaje (iOS/Android) ili web preglednik: Ajax Security System je aplikacija za krajnje korisnike a Ajax PRO: Tool for Engineers aplikacija za profesionalce tehničke zaštite.
  • Brzina instalacije – uređaji ne moraju da se sastavljaju ili rastavljaju jer se montiraju direktno kako ih izvadite iz pakovanja.
  • Moderni softver – automatske nadogradnje novim verzijama, postavke za rukovanje s izdvojene lokacije, intuitivni interface.
  • Zaštita – ugrađena rezervna baterija, detekcija i prevencija zastoja i promene frekvencija (Jamming), šifriranje uz AES standardnu enkripciju i GSM kanal kao backup.
  • Vlastiti Jeweller protokol – pouzdano povezivanje s uređajima do 2.000 metara udaljenosti na otvorenom prostoru uz istovremenu štedljivost (trajanje baterije detektora je do 7 godina).
  • Povezivanje na dojavni centar putem LAN/GPRS protokola.

 

Od početka Juna 2019. godine kod nas možete da kupite AJAX bežični alarmni sistem. Sve komponente alarma su bežične, rade na baterije sa dugim vekom trajanja, instalacija je jednostavna, a sve se programira i kontroliše putem aplikacije za mobilne telefone (iOS i Android). Pratite nas, uskoro objavljujemo više tekstova o ovom fenomenalnom alarmu!