Alarmni sistemi

Šta je AJAX alarmni sistem i kako funkcioniše?

ajax alarmni sistem

Ajax je bežični sigurnosni alarmni sistem za stanove, kuće i kancelarije koji se može lako instalirati i upravljati putem pametnog telefona. Ajax alarmni sistem nudi robustnu sveobuhvatnu zaštitu sa trenutnim vremenom odziva. Ajax će obavestiti vas i kompaniju za obezbeđenje u slučaju upada, požara ili poplava, može da kontroliše i električnu opremu, a može se povezati sa IP kamerama za video nadzor, što Ajax čini jedinstvenim sigurnosnim centrom.

 1. Sigurnosni sistem Ajax može da obezbedi sveobuhvatnu zaštitu četvorospratne zgrade. Ako nema prepreka, opseg komunikacije između upravljačkog uređaja HUB-a i detektora je do 2.000 metara
 2. Ajax se može instalirati brzo i jednostavno – potrebno je manje od pola sata u dvosobnom stanu. Uređaji se mogu povezati skeniranjem QR koda – ne moraju se rastavljati kako bi se pričvrstili šrafovima.
 3. Alarmni sistem se može upravljati daljinski putem mobilne aplikacije – kako bi se promenila podešavanja ne morate rastavljati vaše uređaje ili čak biti fizički prisutni u zgradi; jednostavno vam je potrebna internet konekcija. Možete pratiti trenutni status svakog uređaja u sistemu, bilo gde da se nalazite.
 4. Ajax se može koristiti za samostalnu kontrolu prostora – postoje tri vrste obaveštenja: Push-obaveštenja, SMS i pozivi (mogu se fleksibilno konfigurisati). Na taj način nikada nećete propustiti alarm.
 5. Sigurnosni sistem se može staviti pod nadzor sigurnosne kompanije u svakom trenutku – to je profesionalna oprema, koja ispunjava sve zaheve sigurnosnih kompanija.
 6. Ajax je jednostavan za održavanje. Postoji inteligentni sistem samodijagnostike uređaja. Baterije u paketu traju 5-7 godina, nakon čega ćete dobiti podsetnik da ih zamenite.
 7. Ajax se stalno razvija – nove verzije mobilnih aplikacija i softvera za uređaje se redovno izdaju. Nove funkcije se redovno objavljuju.

Ajax Hub je mozak ovog sigurnosnog sistema. Detektori, sirene, tastature i privesci za ključeve povezani su sa njim putem radio komunikacije. Hub preusmerava korisničke komande na uređaje: prelazi u bezbednosni režim, menja režim rada, omogućava testiranje i drugo. On redovno proverava stanje manjih uređaja kako bi bio svestan statusa svakog elementa sistema.

Struktura AJAX sistema:

Hub reaguje na pretnje bezbednosnom sistemu i zaštićenoj zgradi. Ako bar jedan detektor uključi alarm, Hub aktivira sirene i odmah obaveštava korisnike i bezbednosnu kompaniju (monitoring centar). Za to ima dva komunikaciona kanala: žičani Ethernet i bežični GSM; dve vrste veza sa kompanijom za zaštitu: direktne i redundantne preko Ajax Cloud servera; tri vrste korisničkih obaveštenja: Push, SMS i pozivi.

Hub se napaja iz električne mreže ali je opremljen redundantnom baterijom koja traje 15 sati. Ima robustan poklopac i izuzetno pouzdan softver – Hub OS Malevich.

Hub je u stalnoj vezi sa Ajax Cloud serverom, koji rešava nekoliko važnih zadataka:

 1. Omogućava da se Ajax konfiguriše i upravlja, čak i ako ste udaljeni hiljade kilometara.
 2. Kontroliše integritet i rad sistema.
 3. U roku od nekoliko sekundi korisnici i sigurnosna kompanija će biti obavešteni da je alarm aktiviran, kao i o bilo kakvoj promeni statusa sistema.
 4. Ažurira hub softver, povećavajući pouzdanost, robusnost i funkcionalnost sigurnosnog sistema.

Preduzete su sve organizacione i tehničke mere kako bi se osigurala potpuna kibernetička sigurnost. Ajax Cloud server koristi firewall i enkripciju podataka i koristi se samo za skladištenje korisničkih podataka koji su neophodni za funkcionisanje Ajax sistema bezbednosti.

Jeweller bežični komunikacioni protokol, kreiran od strane AJAX kompanije, i omogućava da se do 99 Ajax uređaja poveže sa HUB-om u bilo kojoj kombinaciji: sigurnosni, anti-fire i anti-flood detektori, sirene, tastature, privesci za ključeve, relej za upravljanje napajanjem. Takođe, bezbednosni sistem se može povezati sa do IP 10 kamera za video nadzor koje podržavaju RTSP protokol – nema ograničenja za brendove ili modele.

Related Posts

One thought on “Šta je AJAX alarmni sistem i kako funkcioniše?

Оставите одговор