Video Nadzor

NOVO KOD NAS: Hikvision ColorVu kamere – snimanje u boji

Hikvision ColorVu kamere

 

Najnovija serija ColorVu kamera od HiKVision-a, pruža inovativnu tehnolgoiju rasvete i prikazuje sliku u boji i u najtežim noćnim uslovima rada. Koristeći veći otvor blende (F 1.0) i najnoviju generaciju rasvete kadra ispred kamere – „Suplement light“HikVision COLORVU serija kamera, pruža kolor sliku bez šumova u najzahtevnijim noćnim uslovima rada.

Kao proizvođač video nadzora, Hikvision je dugo razvijao proizvode opremljene inovativnim novim funkcijama baziranim na tehnologijama video nadzora koji su rafinirani i unapređivani u prethodnim decenijama.

Moćna mogućnost Hikvision ColorVu kamera za snimanje detalja pri slabom osvetljenju potiče od dva specifična otkrića u hardverskim tehnologijama: naprednim objektivima i senzorima visoke osetljivosti. Za razliku od konvencionalnih objektiva, ColorVu objektivi su opremljeni super-otvorima, dostižući do F1.0, što omogućava ulazak veće količine svetlosti u sočivo tako da se osvetljenost slike može povećati.

Objektivi Hikvision ColorVu kamere takođe imaju širokopojasni anti-refleksivni (Broad-Band Anti-Reflection BBAR) premaz/sloj i optičko staklo ekstra-niske disperzije (Extra-Low Dispersion ED), kako bi se smanjio svetlosni odsjaj i efikasno reprodukovala oštrina slike i zasićenost boje.

 

Visoka osetljivost ColorVu kamera je dizajnirana za primenu za nadgledanje gde su slike visoke rezolucije potrebne u čak i u okruženjima sa izuzetno slabim osvetljenjem. Senzori Hikvision ColorVu kamera demonstriraju izvanrednu efikasnost fotonaponske konverzije. Oni koriste naprednu tehnologiju senzora – novu strukturu za sakupljanje svetla koja znatno poboljšava korišćenje svetlosti. Testovi pokazuju da ColorVu kamere neprekidno pružaju šarene i oštre slike sve do najnižeg nivoa svetlosti. Istovremeno, njihov samoprilagođeni 3D DNR algoritam na ISP-u garantuje visok kvalitet slike.

Dodatno, ekstremni svetlosni uslovi se uzimaju u obzir u procesu projektovanja. ColorVu kamere su opremljene toplim dodatnim svetlom, tako da kada nema svetlosnog izvora – čak i zvezda ili ulična svetla – mogu garantovati živopisnu sliku. Ova karakteristika obezbeđuje ekološko, meko, toplo osvetljenje, smanjujući bilo kakvo oštro diskolorisanje osvetljenog objekta.

Kao rezultat toga, Hikvision ColorVu kamere pružaju svetle slike u boji 24 sata dnevno u uslovima slabog osvetljenja. One se odlikuju uzimanjem živih hromatskih slika u mnoštvu scenarija primene, kao što su javna mesta bez osvetljenja, noćna sigurnost u industrijskim parkovima, raskrsnice saobraćaja u okruženjima slabe osvetljenosti i na još mnogim drugim mestima gde su informacije o boji naročito važne.

ColorVu kamera se može koristiti uz sve serije Turbo HD snimača HiKvision (71XX, 72XX, 73XX).

 

Kod nas su dostupna dva modela ColorVu kamera: DS-2CE72DFT-F u turret kućištu i DS-2CE12DFT-F u bullet kućištu. Obe kamere imaju:

  • Progressive Scan CMOS senzor rezolucije 2MP;
  • 4u1 tehnologiju odnosno prekidač za promenu signala HD-TVI/AHD/HD-CVI/CVBS;
  • Osetljivost 0.0005 Lux (0 sa rasvetom);
  • Ugrađen fiksni objektiv 3.6 mm (83.6º polje snimanja);
  • F1.0 otvor blende;
  • „Suplement light“ dodatna rasveta promenljivog intenziteta kooja pruža sliku u boji u svim uslovima rada;
  • IP67 zaštitu.