Alarmni sistemi

Ajax MultiTransmitter: Novi život žičanog alarma

AJAX MultiTransmitter

Modul za integraciju MultiTransmitter omogućuje povezivanje žičanih detektora alarma na sistem Ajax, pa tako i fleksibilnija podešavanja za korisnike, uz scenarije automatizacije, upravljanje putem mobilnog telefona i mogućnosti nadogradnje.

Sigurnosni sistemi i tehnologija se svakodnevno razvijaju i unapređuju. Ovaj tempo razvoja je podelio sigurnosnu industriju na dva tabora. S jedne strane su prisutni stari alarmni sistemi koji, da budemo potpuno iskreni, pravilno rade i izvršavaju sve sve funkcije, ali ne nude mogućnosti modernizacije. S druge strane, postoje pametni kućni sistemi koji nude mnoge pametne funkicije i, jednostavno upravljanje, pozdanost i sigurnost, kao što je AJAX. 

U početku, AJAX nije podržavao nezavisne detektore. U 2017. godini delimično smo smanjili jaz između tehnologija puštanjem Transmittera, modula za integraciju nezavisnih žičnih uređaja u Ajax sistem. Pomoću njega svaki žičani detektor sa NC / NO kontaktima postaje deo Ajax bežičnog sigurnosnog sistema. Modul prima signal od detektora kroz žicu i prenosi ga u čvorište putem Jeweller radio protokola. Upravljanje režimima zaštite nezavisnog detektora i Ajax sistema vrši se u mobilnoj aplikaciji. Međutim, Transmitter je dizajniran i osmišljen da bude rešenje za neke detektore kao što je curenje gasa, merenje temperature, infracrvene barijerem, međutim to instalaterima nije bilo dovoljno, jer su po jednoj instalaciji počeli da koriste nekoliko ovih uređaja, što je bilo previše skupo. 

Tada je AJAX rešio da naparavi novo rešenje – AJAX MultiTransmitter, integracioni modul sa 18 žičanih zona. MultiTransmitter zamenjuje staru centralnu jedinicu i spaja žičane uređaje na bežični Hub (podržani su svi modeli). To korisnicima nudi više dostupnih podešavanja, scenarija automatizacije i upravljanje putem mobilnog telefona. MultiTransmiter dolazi uz standardno napajanje 110/ 230V, a u slučaju gubitka električne energije, postoji opcija dodavanja rezervne baterije koja će napajati ​​modul i povezane uređaje. POdržani su i sledeći kontakti: NO, NC (without a resistor), EOL (NC with a resistor), EOL (NO with a resistor). 

Takođe, putem aplikacije moguće je definisati sobu, grupu, vrstu uređaja (detektor / tamper) i vrstu alarma za svaki uređaj. Tako korisnici primaju precizno obaveštenje koje pokazuje šta se dogodilo, kada i gde, umesto broja zone aktiviranog detektora.

Moguće je odabrati jednu od pet vrsti alarma:

  • Provala
  • Požar
  • Medicinska pomoć
  • Panic taster
  • Curenje plina

MultiTransmitter Vam omogućava da se prebacite sa jednostavnog žičanog alarma na AJAX i to u korak-po-korak procesu. U početku, HUB i integracioni modul su dovoljni, naravno i stare komponente žičanog alarma. Tako, korisnik ima upravljanje u aplikaciji, pregled događaja, mogućnosti nadogradnje sistema. Detektor poplave, dima, loma stakla, pametne utičnice… – sve su to uređaji koje sada korisnik može da dada kad god poželi. 

Ostavite odgovor