Motori za kapije

Kako funkcioniše automatizacija kapije?

Svaka kapija ime dve osnovne funkcije: da omogući ljudim ulazak u ograđen prostor i da drži ljude izvan ograđenog prostora. Sada, zahvaljujući unapređenju tehnologije, kapije i teška vrata mogu da se otvore i zatvore na  komandu, što dosta olakšava održavanje Vašeg doma bezbednim.

Ako razmišljate o automatizaciji kapije, možda ste u potrazi da dodatnim komforom, želite veću sigurnost ili samo ne želite da po kiši i snegu izlazite iz auta i otvarate kapiju. Bez obzira na Vaš razlog za automatizaciju, bitno je da znate da postoje različite kapije i kako one rade.

Kliznom kapijom upravlja motor i centralna jedinica koji su postavljeni na unutrašnjoj strani kapije. Motor može pomeriti kapiju levo ili desno, pod pravim uglom. Na motoru se nalazi zupčanik koji se okrreće po zupčastoj letvi koja se nalazi na zadnjoj strani kapije, i tako se obezbeđuje neophodna vuča za pokretanje kapije.

Krilne kapije imaju jedno ili dva krila i otvaraju se ka unutrašnjoj strani dvorišta ili ka spoljnoj strani. Električni motori su pričvršćeni za kapiju ili se nalaze na stubu pored ako se radi o zglobnim motorima, ukoliko želite da se motori ne vide, postoje i motori za podzemnu montažu.

Imati automatsku kapiju znači bolju sigurnost. Automatizovana kapija može zaštititi Vas i Vašu porodicu od uljeza, može da spreči da bilo ko ulazi i izlazi iz Vašeg dvorišta. Ona donosi i komfor. Život je lakši kada ne morate da izađete svaki put iz svog automobila i otvorite/zatvorite kapiju. Uz električnu kapiju, sve što je potrebno je pritisak dugmeta daljinskog upravljača.

SMIT MEDIA ima rešenje za automatizaciju kapija koja odgovaraju različitim ukusima i potrebama. Nude LIFE tehnologiju – italijanske motore koji su 100% napravljeni u Italiji, imaju 36 meseci garancije i nude odličan odnos cena/kvalitet, kao i Roger Brushless revolucionarnu tehnologiju koja je moćna, pouzdana i koristi samo malu količinu energije. Roger Brushless motori nemaju četkice, ne mogu da gore i mogu da rade pod intenzivnim korišćenjem, čak ekstremnim okruženjima. Svi motori iz ponude imaju lep italijanski dizajn i predstavljaju jedne od najboljih hardvera za automatizaciju kapije.

Prilikom traženja odgovarajućih sistema za automatizaciju kapije, kupci moraju da uzmu u obzir vrstu kapije koju imaju. Određeni tipovi sistema su pogodni samo za određene primene. Mnogi kupci čine grešku pa kupe i koriste motore koji se  ne preporučuju za veličinu i težinu njihove kapije. Ovo sprečava efikasno funkcionisanje uređaja i smanjuje životni vek motora, a često ošteti i samu kapiju. Pre kupovine, pogledajte preporuke proizvođača motora i tako se informišite o motoru koji i bio najbolje rešenje za Vašu kapiju.

Uvek preporučujemo angažovanje stručnjaka za obavljanje posla, bilo da je reč o kapijama ili drugim sigurnosnim sistemima, jer stručna instalacija garantuje dugovečnost proizvoda i vrhunsku funkcionalnost. Ako imate dodatnih pitanja o tome kako funkcioniše automatizacija kapije, kontaktirajte nas, a mi ćemo Vam pružiti sve potrebne informacije.

Related Posts