Kontrola pristupa, Motori za kapije

Kako da integrišete automatsku rampu sa drugim sigurnosnim sistemima?

Kako da integrišete automatsku rampu sa drugim sigurnosnim sistemima?

 

Automatske rampe su postale skoro nezaobilazne kod svakog preduzeća koje želi da efikasno zaštiti i upravlja ulaznim tačkama u svoj prostor. Pravi montažeri ovakvih rampi mogu da Vam preporuče i i instaliraju kvalitetno rešenje koje će savršeno odgovarati potrebama vašeg određenog poslovanja i raspoloživom prostoru. Ali oni malo bolji montažeri će takođe moći i da Vas posavetuju kako Vaša automatska barijera mogla da se integriše sa ostalim sigurnosnim sistemima kako biste dobili još sigurnije rešenje. 

Kao i svako bezbednosno rešenje – automatska rampa je zaista dobra koliko je dobro i okruženje u kom se nalazi. Imajući to u vidu, evo nekoliko rešenja na koja biste trebali da obratite

 

Kada se automatska rampa montira i programira, na raspolaganju je veliki broj konfiguracija i opcija podešavanja –  kako i kada će se Vaša automatska barijera otvoriti i kome će omogućiti pristup: od senzora blizine do čitača RFID kartica. Važno je da razmislite na koji način želite da osigurate barijeru i kako ćete upravljati celokupnim procesom, pa da se celokpuna instalacija na vreme pripremi i sprovede do same barijere. Na primer, ako odlučite da instalirate interfon na rampii da posetioci dobiju pristup, morate da obezbedite instalaciju do same rampe ze efikasno funkcionisanje interfona.  

 

Rešenje za kontrolu pristupa koje postaje sve popularnije za kompanije jesu sigurno rampe sa ANPR kamerama. ANPR ( Automatic Number Plate Recognition) kamere su kamere koje prepoznaju registarske tablice kje se nalaze u bazi podataka i automatski otvaraju rampu kada se vozilo sa “bele liste” približi rampi. Upotrebom ovakivih kamera omogućavate autorizovanim vozilima da brzo uđu/izađu iz područja Vaše firme. Naravn, korišćenje ovog rešenja zahteva malo veću integraciju sa ostalim sistemima. Neophodno je da se redovno proverava i održava lista odobrenih vozila, kao i vozila posetilaca ( posetioci će morati da na vreme dostave informacije o svojim registarskim tablicama kako bi se u trenutku kada stignu do Vaše firme, reg. Rablice već nalazile u bazi). Takođe, od velike važnosti je da se čuvaju svi podaci i da se redovno ažuriraju kako bi se opozvao pristup bivšim zaposlenima i licima/posetiocima koji više nisu ovlašćeni za pristup firmi. 

 

Nešto sofisticiranije rešenje od kontrole pristupa, pa čak i ANPR je definitivno video analitika. Video analitika je sledeći korak u smislu inteligentnog praćenja i upravljanja ulaskom i izlaskom kroz vašu automatsku rampu. Kamere sa video analitikom mogu vam pružiti veću pokrivenost, veću fleksibilnost i veću kontrolu nad pristupom vašim prostorijama. Ovo može biti posebno korisno ako, na primer, imate zaposlene koji napuštaju svoje prostorije kasno u noć ili posle radnog vremena, kada je generalno manja vidljivost. Video analitika se može koristiti za otkrivanje smera ili kretanja vozila – tako da vaše rampe u osnovi mogu biti programirane tako da nekim vozilim omogućavaju izlaz, ali ne i ulazak, a možete biti upozoreni i ako neko pokuša da uđe

 

Još jedna uobičajena praksa za preduzeća je da povežu automatsku rampu i integrisanu kontrolu pristupa sa drugim sistemima i softverom koji ne pripadaju oblasti bezbednosti. Na primer, povezivanje rampe i kontrole pristupa sa HR sistemom, omogućavajući im da pažljivije nadgledaju upravljanje vremenom, pristustvo zaposlenih i ostale faktore. 

 

Automatska rampa bi trebalo da bude vitalni deo Vašeg celokupnog sigurnosnog sistema, a ne samostalno rešenje. Iskoristite sve njene prednosti!  

Ako želite dodatnu pomoć ili savet o odabiru rampe  ili njenoj integraciji sa drugim sistemima u okruženju, možete da pogledate kontaktirajte nas.

Оставите одговор