Video Nadzor

Hikvision kamere sa mikrofonom: jedan kabel za audio i video

Hikvision kamere sa mikrofonom

Novina kod nas su, svakako, interesantne i veoma korisne Hikvision kamere sa mikrofonom. Do sada smo u ponudi imali samo IP kamere sa mikrofonom, ali od ponedeljka 22.06. kod nas možete naći i nove HD kamere sa ugrađenim mikrofonom.

Nove kamere koriste AoC ( Audio Over Coax ) tehnologiju, prenos audio i video signala kroz jedan kabl. Prilikom montaže kamera nema potrebe za posebnim kablom za video i audio signal, nema potrebe za eksternim mikrofonima, dodatnim napajanjima. AoC kamere rezolucije 2 i 5 megapiksela je potrebno povezati sa odgovarajućim AoC DVR uređajem i oba signala ( audio i video ) će se prenosti putem jednog kabela. AoC tehnologija je kompatibilna sa RG59 Coax i Cat5/Cat6 kablovima. Prenos signala je i do 300 metara, a kamere “hvataju” zvuk na udaljnosti od 8 metara. 

Da bi mikrofon na kamerama funkcionisao, kamere se moraju povezati sa DVR uređajima koji imaju AoC funkciju. Ove kamere su takođe kompatibilne i sa svim ostalim Hikvision DVR uređajima, ali u tom slučaju nemaju audio funkciju. 

Osim brže i urednije instalacije, prednost koje ove kamere donose je svakako velika ušteda na dodatnoj opremi ( kabel za audio signal, mikrofon za svaku kameru, napajanje za svaki mikrofon… ).

Dostupne modele možete potražiti u našem shopu. 

Оставите одговор