Alarmni sistemi, Video Nadzor

Ajax Space: Ekosistem bez granica

Ajax SPace

Do sada je Ajax Hub predstavljao čitavu premisu i svaki Ajax alarmni sistem je počeo sa Hub-om. Međutim, kompanija je imala za cilj da omogući uključivanje kamere u Ajax sistem. Upravo zato su i predstavili i u svoj portfolio dodali NVR uređaje i IP kamere - BulletCam, TurretCam i DomeCam Mini. NVR uređaji podržavaju 8 ili 16 kamera rezolucije 5 i 8 megapixela.

Kao rezultat planova da u svoj sistem uključe i kamere, Ajax Systems je razvio virtuelni entitet pod nazivom Space. Korisnici mogu lako da kreiraju Space u okviru Ajax aplikacije, dodaju potrebne uređaje i upravljaju njima bez problema. Prostor može funkcionisati kao alarmni sistem, video nadzor ili oboje. Zadržaće poznati interfejs Ajax Hub-a, uključujući control tab, rooms i brzi pristup uređajima za automatizaciju. Ono što je sad bitno napomenuti, kada su predstavljeni novi Ajax proizvodi za video nadzor, u jednom space-u korisnik će moći da ima povezanih više NVR uređaja (do 14 NVR uređaja u jednom Space-u).

Više o ovome ćemo pisati kada Space i NVR uređaji budu dostupni na našem tržištu ( kompanija će prevesti svaki Ajax Hub na Space do kraja 2023).

Ajax Space

AJAX VIDEO NADZOR

Dok ne dobijemo više informacija o Ajax Space-u, možete da pročitate više o Ajax NVR uređajima i Ajax IP kamerama.