Alarmni sistemi, Video Nadzor

Upoznajte Ajax kamere: ugrađena inteligencija i privatnost

AJAX IP kamere ProVision

Ajax Systems je predstavio TurretCam, BulletCam i DomeCam Mini kamere kao deo njihove Baseline linije proizvoda. Koristeći snagu svoje JetSparrow tehnologije, Ajax kamere kombinuju nadzor visoke definicije sa neuporedivim merama zaštite privatnosti. Dizajnirani za svestranost, pogodni su i za unutrašnja i za spoljašnja okruženja sa svojom IP65 ocenom. Provera autentičnosti bez lozinke obezbeđuje besprekorno i bezbedno podešavanje. Uz različite tipove kućišta, rezolucije  i sočiva, kamere zadovoljavaju širok spektar potreba za nadzorom.

Ajax kamere ključne karakteristike ProVision

Sektor video nadzora se dugo suočavao sa problemom: postizanjem snažne bezbednosti uz očuvanje privatnosti podataka. Mnogi CCTV sistemi pokazuju očigledne ranjivosti, što dovodi do značajnih povreda privatnosti korisnika. Neovlašćeni pristup IP kamerama, često zbog podstandardnih podešavanja ili namerno ostavljenih backdoor-a, dodatno je naglasio ovu zabrinutost.

Korisnici često žongliraju sa više aplikacija za praćenje, kontrolu i analizu snimaka. Ovaj nedostatak integracije ne samo da troši dragoceno vreme već i razvodnjava korisničko iskustvo. Svaka aplikacija dolazi sa svojim interfejsom, što komplikuje ono što bi trebalo da bude jednostavan zadatak: obezbeđivanje bezbednosti. Ovo često dovodi do propuštenih bezbednosnih incidenata, sporog vremena odgovora i povećane frustracije kod korisnika koji traže integrisano i besprekorno rešenje za nadzor.

Ajax kamera je dizajnirana za Vašu sigurnost, poštujući Vaš privatni prostor

Čvrsto verujući da bezbednost i privatnost mogu koegzistirati, Ajax je krenuo sa idejom da popuni ovu prazninu. Početni ključni korak bilo je lansiranje serije detektora MotionCam sa menijem za privatnost. Danas, Ajax kamere, koje pokreće vlasnička tehnologija video strimovanja, predstavljaju integrisano i efikasno rešenje za nadzor. Ove kamere su sinhronizovane sa sistemskim događajima, omogućavajući korisnicima brz pristup video podacima i omogućavajući prilagodljive snimke zasnovane na scenarijima.

Otkrijte hardver za budućnost

TurretCam, BulletCam i DomeCam Mini ističu se svojim minimalističkim dizajnom, nudeći izdržljivost sa IP65 klasom zaštite. Imaju različite opcije sočiva, ugrađene akcelerometre koji izveštavaju o rastavljanju i udarima u kamere, microSD slot koji podržava do 256 GB. Zvuk je oštar sa mikrofonom kodeka G722. Pozadinsko osvetljenje obezbeđuje vidljivost u različitim uslovima.

Ajax pridaje veliku vrednost kvalitetu slike. Da bi poboljšala kvalitet videa, kompanija je osnovala sopstvenu laboratoriju. Senzori kamere se kalibrišu i standardizuju direktno tokom proizvodnog procesa kako bi se obezbedile optimalne performanse.

Tehnologija True WDR u svakoj kameri balansira disparitete svetlosti, obezbeđujući jasan video pri različitom osvetljenju. WDR konfiguracija je jednostavna kroz aplikaciju. IR LED diode, pojačane optikom, pokrivaju udaljenosti do 35 metara za TurretCam i BulletCam i 30 metara za DomeCam Mini.

CMOS senzor  je dostupan u rezoluciji 5 Mp sa 2880 × 1620 pixela i 8 Mp sa 3840 × 2160 pixela.
Opcija sočiva 2.8 mm i 4 mm.

Brzi dvokanalni striming

Doživite brzinu i praktičnost video strimovanja bez premca sa Ajax kamerama. U srcu brzog i besprekornog iskustva je JetSparrow, Ajax-ova inovativna tehnologija za striming video zapisa. Substream omogućava brzo i besprekorno premotavanje unazad kroz referentne okvire, a JetSparrow odmah upućuje korisnika na snimak u punoj veličini. Podstream se lako konfiguriše u aplikaciji.

JetSparrow garantuje velike brzine učitavanja, osiguravajući da uživate u tečnoj navigaciji u aplikaciji bez zastoja. Podesite scenario u kome Ajax detektori aktiviraju određene kamere i pokreću video snimanje. Konfigurišite video podešavanja da biste odmah primili potvrde vizuelnog alarma visoke rezolucije.

Sveobuhvatan nadzor sa video zidom

Ajax kamere pružaju interfejs jednostavan za korišćenje koji se integriše sa sigurnosnim sistemima za potpunu zaštitu. Oni nude video zid za prikaze u realnom vremenu na velikim površinama ili različitim lokacijama. Video zid se ažurira u realnom vremenu, bez preopterećenja sistema. Možete lako da pristupite podacima i brzo pređete na prikaz uživo. Video zid je dostupan preko Ajax mobilnih i desktop aplikacija.

Uspostavljena bezbednosna ekspertiza

Kamera ima metalno kućište koje štiti od oštećenja od vode i prašine. Ako neko pokuša da razbije kameru ili da je demontira da bi izvadio SD karticu, aktivira se ugrađeni akcelerometar.

Međutim, unutrašnja bezbednost je isto tako na visokom nivou. Podaci o snimljenom materijalu se čuvaju na microSD kartici, koji može da dešifruje samo vlasnik kamere preko svog naloga. Poboljšana sigurnost arhive osigurava da se ovim vizuelnim podacima može pristupiti isključivo pomoću akreditiva. Za dodatne mere bezbednosti, kroz opciju Privacy u aplikaciji omogućava se  korisnicima da odrede koji nalozi mogu da pristupe određenim video strimovima i fotografijama u realnom vremenu. Kontrolišite ko može da gleda, čuva i upravlja Vašim sadržajem, kao i da sluša njegov zvuk.

Višeslojna bezbednost naloga uključuje 2FA, kontrolu sesije i lozinku ili biometrijsku prijavu. Kada se jednom podesi, samo krajnji korisnik kontroliše sistem, eliminišući svaki backdoor pristup. Pristup PRO nalogu je privremen i striktno pod diskrecijom administratora sistema.

Provera autentičnosti kamere bez lozinke

Ajax kamere daju prioritet bezbednosti na svakom nivou i ne dolaze sa podrazumevanim lozinkama. Uređaji koriste mTLS autentifikaciju bez lozinke, omogućavajući povezivanje samo sa jednim prostorom. Interakcije u oblaku su obezbeđene šifrovanim sertifikatima, što eliminiše rizike od lozinke. Kamere se mogu lako dodati preko Ajax aplikacije kroz siguran i pojednostavljen proces.

Ajax kamere osnažene sa AI

Ajax kamere sa svojim mogućnostima AI analize mogu razlikovati različite objekte, omogućavajući selektivno snimanje. Ovo osigurava da se uhvate samo relevantni događaji, kao što je osoba koja ulazi u sobu ili automobil na parkingu. Sva obrada se obavlja na kameri, što smanjuje opterećenje infrastrukture i štedi više prostora za skladištenje u poređenju sa tradicionalnim detektorima pokreta koji se aktiviraju na osnovu kretanja piksela na ekranu. 

Instalacija i podešavanje Ajax kamere bez problema

Ajax kamere omogućavaju jednostavnu instalaciju uz minimalno rastavljanje, priloženi šablon za precizno montiranje i siguran dizajn zavrtnja. Brzo povezivanje aplikacije preko QR koda čini podešavanje lakim za instalatere i bezbednim za korisnike.

AJAX NVR BLACK
POGLEDAJTE I

AJAX NVR

Brz video, poboljšana privatnost i besprekorna integracija

BROJ KANALA

8 i 16

REZOLUCIJA

do 4K

KOMPRESIJA

H.265/H.264

HDD

1x 3.5" SATA do 16TB