Alarmni sistemi, Video Nadzor

Ajax NVR: Brz video, poboljšana privatnost i besprekorna integracija

Ajax NVR

Ajax želi da  redefiniše igru video nadzora. Na Ajax specijalnom događaju, predstavili su NVR — mrežni video rekorder koji snima video strimove sa Ajax kamera i IP kamera drugih proizvođača na HDD. Pored toga, za kamere drugih proizvođača (npr. Hikvision), Ajax NVR nudi integraciju sa sistemom za upravljanje videom (VMS), obezbeđujući besprekornu sinhronizaciju sa celim Ajax ekosistemom.

Današnje tržište bezbednosti nudi razna rešenja. Neki se odlučuju za AI kamere koje detektuju kretanje umesto da implementiraju profesionalni bezbednosni sistem, ali ovaj pristup se pokazuje nepouzdanim. Drugi kombinuju alarme i video, ali funkcionišu kao zasebni sistemi, što otežava korisničko iskustvo. Dok nekolicina integriše i jedno i drugo, javlja se zabrinutost za privatnost. Videvši ove praznine, upravo je Ajax video priliku da napravi profesionalno rešenje prilagođeno korisniku.

AJAX VIDEO NADZOR

Ajax NVR: Integrisano rešenje

NVR, sa integrisanom jedinicom za napajanje, ima konzistentan izvor napajanja i koristi pasivnu ventilaciju za tihi rad. Pored toga, za sigurnost i optimalnu funkcionalnost, neophodno je osigurati da je HDD bezbedno fiksiran u svom položaju. U NVR-u, kada je tamper zatvoren, svi važni konektori su skriveni.

Sa NVR-om, nadzor je sinhronizovan sa sistemskim događajima, pružajući korisnicima uvid u realnom vremenu. Štaviše, podešavanja privatnosti omogućavaju vlasniku sistema da kontroliše pristup osetljivim podacima u realnom vremenu.

NVR dolazi opremljen softverskim detektorom pokreta koji konstantno analizira sliku. Korisnici mogu da podese zonu detekcije unutar Ajax PRO Mobile ili Ajax PRO Desktop i biraju između detekcije pokreta NVR-a i podrazumevanih podešavanja kamere.

AJAX VIDEO NADZOR AJAX NVR

Korisničko iskustvo: jednostavna i zgodna navigacija

NVR obezbeđuje trenutni pristup video arhivama, zahvaljujući JetSparrow tehnologiji strimovanja. JetSparrow je Ajax-ova vlasnička tehnologija za video prenos za pružanje ultra brzog VMS iskustva. Sav saobraćaj video podataka koji prenosi JetSparrow je obezbeđen TLS enkripcijom. On je odgovoran za sav video prenos. Zahvaljujući ovoj tehnologiji striminga, navigacija kroz lokalnu HDD arhivu je glatka kao pregledanje skladišta u oblaku.

Prilagodljiva funkcija Videowall u NVR-u omogućava praćenje u realnom vremenu u svim tokovima kroz Ajax aplikacije, što ga čini neophodnim za sveobuhvatne bezbednosne potrebe. Pored toga, korisnici mogu bez napora da izvoze video klipove, primajući 24-časovnu vezu za preuzimanje sa samo nekoliko klikova.

Uređaj se neprimetno uparuje sa alarmom bilo kog detektora, bilo da je u pitanju otvaranje vrata/prozora, curenje vode ili detektor pokreta iz serije MotionCam. Kamere automatski snimaju i pružaju trenutnu vizuelnu verifikaciju tokom alarma. Korisnici mogu lako da pređu sa upozorenja ili feeda događaja na povezane snimke.

Ajax JetSparrow

Jedna od najboljih karakteristika kamera instaliranih u stambenim objektima je mogućnost da se one aktiviraju samo kada je sistem uključen. Ovo osigurava sigurnost dok stanovnicima pruža mir, znajući da je njihova privatnost očuvana kada se sistem deaktivira.

Pored toga, NVR automatski detektuje kamere na istoj mreži bez dodatnih podešavanja. Ajax aplikacije pružaju ažuriranja u realnom vremenu o statusu NVR-a, osiguravajući da ste uvek informisani o zdravlju Vašeg sistema. Takođe, sa samo nekoliko klikova u Ajax aplikaciji, korisnici mogu da kreiraju virtuelni entitet pod nazivom Space, omogućavajući besprekornu integraciju kamera bez potrebe za fizičkim čvorištem.

Nepokolebljiva sigurnost i privatnost

JetSparrow koristi TLS enkripciju za video podatke, a mTLS rukovanje između NVR-a i Ajax Cloud-a obezbeđuje sistemske događaje. Podešavanja privatnosti sistema i detaljno evidentiranje događaja obezbeđuju bezbednost korisničkih podataka. Pored toga, Ajax nalozi koriste lozinku/biometrijsku zaštitu, dvofaktorsku autentifikaciju i jedinstveni obrazac snimanja na čvrsti disk, čineći podatke dostupnim samo vlasniku.

Svi podaci se bezbedno čuvaju unutar pravila Evropske unije, poštujući stroge evropske standarde zaštite podataka. Ajax NVR ispunjava NDAA usaglašenost, pri čemu je svaka komponenta proizvoda nabavljena od pouzdanih proizvođača koje je odobrila vlada SAD.

Instalacija bez problema

Ajax NVR nudi jednostavnu instalaciju sa SmartBracketom. Samo skenirajte QR kod u Ajax aplikaciji da dodate NVR. Problemi na licu mesta se mogu rešiti bezbednom bežičnom BLE vezom preko Ajak Cloud-a.

AJAX NVR

Dve NVR verzije koje će uskoro biti dostupne na tržištu u prepoznatljivim Ajax bojama: BELA i CRNA: