Alarmni sistemi

Otvaranje kapije pomoću aplikacije na telefonu ili tabletu

Otvaranje kapije pomoću aplikacije na telefonu ili tabletu

Motori za kapije i garažna vrata iz naše ponude se otvaraju daljinskim upravljačima koji su kompaktni i lagani, možete da ih nosite kao privezka za ključeve, ali često se desi da ih korisnik negde zaturi ili izgubi (kako to već obično biva sa ključevima), pa ne mogu da pristupe garaži ili otvore kapiju. Da bi se izbegle ovakve neprijatne situacije, postoji odlično rešenje: AJAX.

Da, Ajax jeste alarmni sistem koji je pre svega namenjen kao zaštita za protiv provalu, ali ono što je odlično kod ovog sistema je što je to i pametni alarm koji omogućava da se putem HUB-a (AJAX-ove alarmne centrale) i aplikacije upravlja i automatizacijom kapija. 

Na AJAX HUB koji se montira unutar kuće, se povezuje AJAX Relay, mali relej koji se montira na centralu motora za kapiju ili centralu rampe. AJAX Relay je kontroler radio kanala za daljinsko upravljanje niskonaponskom opremom i kontroliše napajanje električnom energijom pomoću releja, koji zatvara i otvara  kontakt. Zahvaljujući Jeweller radio tehnologiji, udaljenost između releja koji se nalazi na motoru i glavne centralne jedinice HUB-a može da bude i do 1000 metara na otvorenom prostoru odnosno bez velikih prepreka.

Zbog svojih malih dimenzija (39 × 33 × 18 mm) ovu vrstu prekidača možete ugrađivati u većinu već postojećih motora za pokretanje vaših kapija, garažnih vrata ili rampi.

AJAX aplikacija je besplatna, dostupna je i za iOS i Android uređaje, i vreme odziva releja od trenutka kada pritisnete dugme za otvaranje/zatvaranje u aplikaciji ili na widgetu je 0.15 sekundi. Pomoću aplikacije, koja se preuzima na servisima App Store ili Google Play, bez obzira gde se nalazite, možete da otvorite kapiju ili garažu, proverite da li ste ih zatvorili kada ste krenuli na put i slično. 

Pomoću aplikacije možete i da odredite ko sve može da otvara kapiju/garažu putem svog telefona. Dok ste na odmoru komšija, na primer, može da otvori kapiju i zalije cveće ili nahrani kucu, ali ne može da uđe u Vašu kuću.

Ovo je odlično rešenje i ako imate recimo motor/rampu na ulazu u dvorište zgrade gde se dosta stanova izdaje. Da ne biste svakom stanaru davali daljinski upravljač koji ili izgube ili se bojite da ga neće vratiti kada budu napuštali stan, uz pomoć AJAX-a i samo im date pravo putem aplikacije da otvaraju/zatvaraju vrata i u bilo kom trenutku možete da ukinete ili izmenite to pravo. Takođe, ovo je i dobra ušteda jer ako živite u zgradi gde ima 10 stanova i više automobila, izračunajte koliko je samo novca potrebno za daljinske uređaje koji imaju različite cene, u zavisnosti od proizvođača. A i priznajte, danas svi volimo da na telefonu  imamo aplikacije za sve, pa što da ne i aplikaciju za kontrolisanje kapije.