Alarmni sistemi

USKORO u ponudi: AJAX MotionProtect Curtain detektor zavesa

AJAX MotionProtect Curtain

Ajax MotionProtect Curtain je bežični detektor pokreta sa senzorom zavese, koji deluje na velikim udaljenostima i sa uskim područjem detekcije. Ovaj detektor sa senzorom zavese efikasno štiti imovinu od uljeza i deluje čim provalnik uđe u zaštićeno područje. Može se koristiti u zatvorenom prostoru (beli i crni detektori, zavisno o enterijeru), detekcija se vrši u dometu do 11m ili do 6m sa uključenom neosetljivošću na kućne ljubimce.

Nije važno koliko brzo se uljez kreće, trči ili polako hoda jer čim se pojavi u vidnom polju Ajax MotionProtect Curtain prima signale od dva PIR senzora, upoređuje ih i odmah upozorava na svaki napad. Otkrivanju opasnosti na vreme svakako doprinosi i pravilno pozicioniranje ovog detektora. Zahvaljujući jedinstvenom sistemu dva infracrvena senzora i detektoru ogledala dobija se dvostruko više informacija o onome što se događa u zaštićenom području, čime se eliminiše lažno aktiviranje detektora.
 
Može se postaviti na sledeće pozicije:

Važno je biti svestan mogućnosti provale što je pre moguće – ovaj detektor neće dopustiti provalnicima da se tiho približe vratima ili prozorima ili uđu na terasu, čak i ako područje nije ograđeno.

Stanovi na prvom i poslednjem spratu često su provaljeni kroz prozore i terase – ako se Ajax MotionProtect Curtain nalazi na fasadi, alarm će se aktivirati pre nego lopov uđe u prostor.

Ovaj detektor se može postaviti i unutar objekta i to vodoravno, obrnuto ili pod uglom – senzor će nadzirati sve prilaze tokom celog dana bez reagovanja na ljude unutar štićenog prostora.

Kao jednu od primena spomenimo i muzeje – u prostorijama sa instaliranim detektorom možete se slobodno kretati, no čim pridjete do zaštićenog predmeta, alarm će se aktivirati. Antimasking sistem osigurava da Ajax MotionProtect Curtain ispravno radi tokom dana i noći, a ako je detektor blokiran, poprskan ili zalepljen, uređaj odmah šalje signal alarma.

Kada pas ili mačka „ušetaju“ u štićenu zonu, detektor vrši digitalnu unakrsnu korelaciju signala. MotionProtect Curtain može da razlikuje čoveka od životinja i spreči lažno uključivanje alarma. Zahvaljujući nivou zaštite IP54, kiša, sneg i jaki vetrovi ne mogu da utiču na preciznost ovog detektora. Telo je otporno prašinu i vodu, detektor je tako pogodan i za unutrašnju i za spoljašnju montažu. Anti-masking sistem obezbeđuje da MotionProtect Curtain radi pravilno i tokom dana i tokom noći. Ukoliko je detektor blokiran na neki način, obojen sprejom, ili prelepljen selotepom, uređaj odmah šalje alarmni signal korisniku na telefon. Anti-masking sistem je uvek aktivan. 

Što se tiče montaže detektora, ona je jednostavna kao i do sad sa ostalim AJAX uređajima i traje ne više od 2 minuta:

  • skenirate QR kod,
  • dodate detektor u prostoriju,
  • koristite mobilnu aplikaciju za konfiguraciju i testiranje. 

Kompatibilan je sa Hub, Hub Plus, Hub 2 i ReX uređajima. Ajax MotionProtect Curtain se povezuje sa HUB-om na udaljenosti do 1700 metara.  Dolazi već opremljen sa baterijom koja ima radni vek trajanja do3 godine. Kao i svi Ajax proizvodi i MotionProtect Curtain detektor je dostupan u CRNOJ i BELOJ verziji i podešava se putem iOS i Android aplikacije ili Ajax web aplikacije. O svim promenama korisnik je obavešten putem obaveštenja na telefonu, SMS-a i poziva (ukoliko je aktivirano).

Related Posts

Оставите одговор